EM 2016 | I morgen braker det løs

07.09.2016

I dag reiser den norske delegasjonen til Bratislava, Slovakia. - Og i morgen braker det omsider løs!

-----------------------

Følg oss på Petanque.nos Facebookside - Oppdateringer fra EM for damer

-----------------------

Etter mange måneders forberedelse, både gjennom jevnlige treninger og hyppige turneringsdeltakelser samt mentalt kurs, skal spilerne endelig få prøvd seg under Europamesterskapet i Petanque.

Torsdag kl. 14.30 åpnes det hele med kongress og trekning. For Norges del er spenningen stor om vår egen seksjonsleder Signe Hovind blir stemt inn i det nye europeiske styret, CEP. Nåværende styre har ingen kvinner i sine rekker, ei heller representanter fra de nordiske landene. Vi håper og tror også de øvrige europeiske nasjoners delegater ser hvilken verdifull ressurs Signe er for petanque, også sett over landegrensene. Lykke til Signe!

Hva trekningen angår vil vi komme tilbake til dette så snart resultatet er kjent. - Det er lite som er mer nervepirrende enn avsløringen av første motstander. Under VM i fjor opplevde det norske damelandslaget en liten kalddusj da det var klart at Madagascar var klare mot Norge i første kamp. Det viste seg likevel å være gull verdt med tanke på bonuspoeng. - Så pluss eller minus, ermene brettes opp til innsats uansett. Det er viktig "å ha trua"!

Og trua har vi. Årets damelandslag er trolig mer samspilte enn noensinne, hvor alle har spilt fast sammen i ulike konstellasjoner over flere år. I tillegg drar de nytte av meget rutinerte Trond Rekdahl, som dette året har fungert som coach for vårt landslag. Det var også han som umiddelbart etter NM tok ut de fire som i år representerer Norge.

Rent praktisk: Innledende spilles med fem runder sveitsisk monradsystem, hvor vinner møter vinner, etc, samtidig som man samler bonuspoeng regnet ut fra motstandernes øvrige kamputfall. Dette systemet er blitt gjennomført de siste mesterskap, men også hjemme på berget under Oslo Petanque Halls tre rankingturneringer i vinter. Første runde starter kl. 08.30 fredag morgen og fullføres samme dag. Lørdag ettermiddag er det omsider klart for sluttspill, hvor både EM og Nasjonscupen (de utslåtte landene) spilles i poolsystem. Kvartfinaler, semifinaler - og selve finalen - spilles søndag.

Se også: Arrangørenes egen (nettside) med program og annet EM-relatert stoff.

Grunnet Ranu Homniams eksepsjonelle poengsum under Presisjonsskytingen i forrige Europamesterskap, må Norges representant også tåle å ha ekstra forventninger på sine skuldre. Vi vet alle hva hun er kapabel til og hun satte virkelig Norge på petanquekartet med sine historiske 42 poeng i kvalifiseringen. Fasit etter endt mesterskap var tredjeplass, bronsemedalje og sitt navn skrevet rett inn i de norske historiebøkene.

Skjønt, forventninger må ikke tolkes negativt. Vi har forhåpninger. - Men lite er vel vanskeligere enn å prikke inn formen til akkurat denne øvelsen. Dagsformen er alfa og omega, alt spiller inn. Vi får se når det hele settes i gang, vi andre kan ikke gjøre annet enn å vifte litt ekstra med de norske flaggene. Klokken 18.00 starter kvalifiseringen, og om Ranu får god nok poengsum til omskyting starter dette lørdag kl. 08.30. Om hun til alt overmål lykkes enda en gang med å kvalifisere seg, direkte eller gjennom omskyting, til kvartfinalen starter disse umiddelbart etter.

Tiden får vise hvordan det går for Norge og de øvrige 31 nasjonene. Opplevelsen blir uansett stor for de utvalgte og støtteapparatet - og veldig spennende for heiagjengen hjemme. Vi gleder oss!

 

------------------

Signe Hovind vil rapportere via Petanque.nos Facebookside (krever ingen innlogging) gjennom mesterskapet. - Selvsagt med forbehold om nettilgang.

EM 2016 vil ellers oppsummeres på nettsiden i egen artikkel etterkant.

------------------

 

Lisbeth, Gunvor, Ellen og Ranu

Lykke til! Heia Norge!