Æresmedlem Jan Åge Paulsen

23.08.2016

Seksjonsleder Signe Hovind hadde søndag 21. august 2016 gleden av å utnevne Jan Åge Paulsen til æresmedlem i Norges fleridrettsforbund, seksjon Petanque. Stedet var Nedre Gausen i Holmestrand, Jan Åges egen hjemmebane.

Seksjonen har tidligere utnevnt Paavo Tikkanen og Frank Pedersen til æresemedlemmer. Jan Åge Paulsen blir dermed den tredje i rekken, og takkes med dette for enestående innsats både lokalt i kommunen, videre til hele fylket og dermed til det norske petanquemiljøet i sin helhet.

Vi gjengir i det følgende talen Signe Hovind holdt ved kunngjøring og utdeling.

 

Kjære alle sammen,

Vi har nylig lagt årets NM bak oss. I 2017 kan vi se frem til å møtes her i Holmestrand, om ikke akkurat her på Nedre Gausen – vi har rett og slett vokst ut av denne banen i NM-sammenheng!

Til å arrangere et NM behøves mange som trekker i trådene, man trenger en virkelig en dugnadsånd og dette er Jan Åge Paulsen et lysende eksempel på.

Holmestrand Petanqueklubb kan om et par uker feire 16-års jubileum, og vi snakker da om en «16-åring» som har satt spor i norsk petanque-historie, og i dag vil jeg snakke spesielt til og om Jan Åge Paulsen.

Kjære Jan Åge!

Det er vel ikke galt å si at du ble bitt av petanque-basillen i godt voksen alder? Sånn som de fleste andre av oss.

Du var ikke med på oppstarten av klubben, men som journalist og kultursjef er det klart at du hadde nese for raskt å spore opp en kultur som var vel verdt å videreutvikle i kommunen.

Du har sittet som leder i Holmestrand Petanqueklubb i over ti år. - Eller «sittet» er vel ikke det rette ordet! Du har vært ute i felten for å spre kunnskap om petanque, både i nærmiljøet og i hele Vestfold fylke.  

Du har vist et stort engasjement for Holmestrand Petanqueklubb og du har arbeidet utrettelig for klubbens ve og vel. 

Du har arbeidet for bredden i klubben, men samtidig ønsket å legge forholdene til rette for at toppene i klubben skulle ha glede av sin idrett.

Din ildsjel-innsats førte til at klubben i mange år var Norges største klubb og klubbmedlemmene kom langveis fra for å delta i petanqueaktiviteter her i Holmestrand. Og du var også en av de mest ivrige i klubben til å dra ut på turneringer utenfor Holmestrand, både med båt over fjorden eller inn til Oslo-gryta.

Du har arbeidet aktivt for det sosiale samholdet i klubben og for å skape et miljø hvor alle medlemmene skulle føle seg velkomne og hjemme.  Du har delegert oppgaver for å inkludere, for å få et aktivt klubbmiljø – ikke for å slippe å gjøre jobben selv.  Og ingen norsk klubb kan vel skilte med en slik rekke av klubbmestere i diverse disipliner gjennom en årrekke som man kan vise til her i Holmestrand.   

Det miljøet du har vært med på å skape her i Holmestrand har også vært veldig verdifullt for Petanque-Norge for øvrig, når vi møtes til dyst på Nedre Gausen som i dag, eller i Peter-Pan hallen når vintermørket igjen senker seg, eller når dere har arrangert Norgesmesterskap, - flere ganger allerede.

Du kunne invitere til bløtkakefest med ordførerbesøk da klubben din tok hjem petanque-historiens første kongepokal. Siden har ytterligere to kongepokaler funnet veien til Holmestrand. Klubbens spillere har også ofte bemerket seg helt i toppen på resultatlistene på nasjonale turneringer. 

Du har vært en foregangsmann i forhold til å få spalteplass i avisene – du har virkelig stått på for å synliggjøre petanquesporten!

Sportslig sett har du også selv utmerket deg, med bronsemedalje i NM i 2003 på hjemmebane, da i klassen Veteran +55.  Du var en ivrig initiativtaker til at vi også fikk en ny NM-disiplin; Veteran +65, og i denne klassen kunne du stige opp på pallen i Tønsberg i 2014 for nok en flott bronsemedalje.

Dessverre er ikke lenger synet ditt din beste medspiller, men så lenge du har en markør med på laget er det utrolig å se hvor treffsikkert spillet ditt fortsatt er.

Om du ikke er like aktiv på banen lenger, gleder du oss nå med «Jan Åges Skru» på Holmestrand Petanqueklubbs egen nettside. Her kommer du med mange petanque-refleksjoner, om alt fra grisens utsatte liv på banen til ditt eget, optimistiske petanque-motto:

Hver kule har sin sjarm! For meg betyr det at nye muligheter kommer, selv om jeg legger en dårlig kule. Neste gang skrur jeg den kanskje helt inntil grisen! Tar en fransk en!

Kjære Jan Åge. Du er stolt av din klubb! Men du kan også være stolt av den innsatsen du har gjort i Holmestrand Petanqueklubb og for petanquesportens utvikling på vestsiden av Oslofjorden, gjennom aktiv rekruttering og bistand til nye klubber. Du innførte til og med en fadderordning for nye miljøer i fylket og vi har i dag flere aktive klubber i Vestfold.  

Du har vært så vel en foregangsmann som en inspirator!  Ditt engasjement har vært til glede og berikelse av hele det norske petanquemiljøet.

Vi har tidligere i norsk petanquehistorie takket to gode representanter med æresmedlemskap. Nå er det din tur.

Styret i seksjon Petanque vil i dag, som en anerkjennelse for ditt engasjement og utrettelig innsats for fremme av petanquesporten, utnevne deg til æresmedlem i Norges fleridrettsforbund, seksjon Petanque. 

Tusen takk for innsatsen

– så langt - Jan Åge!