NM 2016: Hvem vinner Presisjonsskyting?

21.06.2016

Neida. Vi kunne selvsagt ikke avslutte med trippelsynsingen, når skytesynsingen manglet. Her er den! 16 skyttere skal kjempe om tittelen som Norgesmester i Tønsberg, våre to utskremte debattanter spår utfallet. 

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, Presisjonsskyting)

-------------------------------------------

Lasse: Jeg er konservativ og er ikke så glad i denne øvelsen, men jeg skal nok klare å plukke frem mine favoritter likevel.

Kjell: Jeg liker den godt, og er spent, for tallene fra kvalifiseringen i år er mye bedre enn fra i fjor. Etter flere år med mange deltakere ser det nå ut til at en har funnet en form på det som ikke i vesentlig grad ødelegger for noen andre øvelser samme dag. I tillegg har dømmingen blitt mer profesjonell. Så, hvem tror du på?

Lasse: Jeg vil starte med Ranu Homniam fra Økern. Hun har kvalifisert seg med 38 poeng, og har fra før medalje fra EM i denne øvelsen fra 2014. Der klarte hun imponerende 43 poeng, som er nest mest på den offisielle adelskalenderen i Norge. Det er en spesiell ro, trygghet og konsentrasjon man må beherske når man står der i denne formen for petanque og Ranu har med tydelighet vist at dette er noe hun takler. Jeg tror hun gjør det godt under NM i år.

Kjell: Nok en gang nevner jeg Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen. Han har tre gullmedaljer fra denne øvelsen under NM, i tillegg til ett sølv og én bronse. Han trener og terper og trener, og er en av de som har sine skudd mest automatisert her til lands. Han er som alltid blant favorittene. Legger vi adelskalenderen som grunnlag så garanterer statistikken medalje for Benny.

Lasse: Men hva med Rivosoa Nasoloniaina fra OPC? Han vant uttaket i Oslo med 45 poeng som høyeste score, og hadde hele 37 poeng da to øvelser gjensto! 

Kjell: Dette gjør at Rivo må regnes med som favoritt, så gjenstår det å se om han klarer presset i selve NM. Det som taler litt i mot han er at han i NM har 30 poeng som rekord, dette må han slå for å få medalje i år. Samtidig, så spiller han ikke singel, og kan stå og øve seg frem mot denne øvelsen hele dagen. Hvordan det vil slå ut må vi bare se an. Andre vil kanskje foretrekke å holde fokuset med å spille kamper hele dagen.

Lasse: Beste vestlending tror jeg blir Odd Kvarme. Han skjøt 32 poeng i kvalifiseringen, og er etter det jeg har fortalt den spilleren fra Stord som trener mest på denne øvelsen.  

Kjell: Spiller han med senkede skuldre og kommer inn i sin egen boble tror jeg han kan overraske.

Lasse: Jeg tror seieren står mellom en av Ranu, Benny eller Rivo, så da tenker jeg på noen utfordrere. Bastien Testaniere fra OPC er en av disse. Ingen gode poengsummer å vise til i denne konkurransen fra NM, men jeg har klokketro på denne stilspilleren fra Oslo Petanque Club. Så i år er han en av mine utfordrere.

Kjell: Den følger jeg deg på. Det gikk ikke helt veien i fjor, men i år har jeg troen på at det kan bli medalje for Bastien. Jeg må innrømme at jeg, igjen, tror Benny tar det.

Lasse: Mener og tror at vinneren vil være et av navnene som nå er nevnt, men best av dem alle blir Ranu Homniam. Som første kvinne vinner hun denne øvelsen i år!

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (de kvalifiserte)!

Sjekk også Kjell og Lasses synsing om øvrige klasser, se (NMs samleside).