NM 2016: Hvem vinner Dobbel Damer?

15.06.2016

I årets damedobbel deltar 13 lag fra sju klubber. Det er ett lag mer enn i Son - men de regjerende mesterne, Lisbeth Fossen og Ellen Johansen, har i år valgt å stille i åpen klasse. Dermed vil vi få to nye norgesmestere i damedobbel. Våre petanquesynsere Kjell og Lasse våger å spå hvem det blir

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, Dobbel Damer)

-------------------------------------------

Kjell: De 13 lagene er inndelt i tre grupper, når jeg ser på gruppene er det på papiret mange tøffe eller tette grupper på papiret. 

Lasse: I gruppe A finner vi et sterkt lag fra OPC. Charl

otte Jayer (bildet under) har tatt store steg de siste årene, og har etter mye spill i parken og hallen i Oslo i vinter spilt seg inn i landslagsgruppen. Hun har fått med seg Caroline Hovind, som i motsetning til i fjor ikke er gravid, og dette er et lag jeg har tro på kan nå langt. 

Kjell: Jeg tror de kan nå veldig langt - faktisk hele veien.. Ranu Homniam og Marianne Myrbråten fra Økern er i samme pulje. Ranu vant mix sist hun var i Tønsberg, da hun spilte for OPC og sammen med Marius Breimo. Fjorårets mix-tittel vant Marianne sammen med sin Tom i Ytre Enebakk, så det er et to spillere som vet hva som skal til for å nå langt i turnering. Mariannes fine rolige legg og Ranu sin enorme spisskompetanse som skytter gjør disse til kanskje den største forhåndsfavoritten.

Lasse: I gruppe B er det også spennende lag. Toini Hoel og Ida Sæbø Larsen er en bergensduo vi har tro på, og som fort kan gjøre det veldig bra. Begge var inne i den første landslagsgruppen, og er kanskje Bergens største medaljehåp i dette Norgesmesterskapet? 

Kjell: I samme gruppe finner vi et sterkt og rutinert lag fra Boule Frederik II, nemlig Lise Østby og Inger Berit Kristiansen. Et annet lag som kan nå langt. 

Lasse: Charlotte Bjørno og Hanne Arnesen vet også hva som står på spill, og kan ikke avskrives. Problemet med dette laget slik jeg ser det, er at det er to habile leggere, uten en klar skyter på laget.

Kjell: I den tredje og siste gruppen er det fem lag. Deriblant sølvmedaljørene fra i fjor, Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge. Vi glemmer selvsagt ikke at mor og datter Berge Vidnes vant sist det var NM i Tønsberg, i 2014.

Mor og datter tok gull i 2014 og sølv i 2015. Klatrer de igjen opp på øverste trinn?

Lasse: Det kan fort skje igjen! 

Kjell: Berit Sæbø og Linda Jørgensen fra Bergen kan også bli skumle. Det kan også rutinerte Ellen Sanna Andersen og datteren Siri Sanna Ingebretsen bli.

Lasse: Nytt av året er at det går rykter om at Ellen skal skyte og at det trenes mye!

Kjell: Et annet rutinert lag som ikke kan forbigås er Maija Juva og Annemarie Barker. Maija tok to bronsemedaljer under NM i Ytre Enebakk for et år siden. Hun har byttet klubb siden sist, og må alltid regnes med når det er mesterskap.

Marianne Myrbråten og Siri Sanna Ingebretsen spilte sammen på landslaget i 2011. Fire årsenere nevnes de begge blant de som kan gå av med seieren i NM Dobbel Damer. - På hvert sitt lag.

Lasse: Her har vi nevnt nesten alle som skal spille, men klare favoritter her som vi setter vi våre fyrstikker på Økern-duoen Ranu Homniam og Marianne Myrbråten.

Kjell: Da går jeg for Jayer og Hovind. Bak disse favorittene tror jeg det blir åpent.

 

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (trekningen)!

Sjekk også Kjell og Lasses synsing om (Dobbel V65).