NM 2016: Hvem vinner V65?

15.06.2016

I fjor hadde vi 16 lag fra seks klubber, mens kampen blir tøffere i år med 20 lag. Disse er fordelt på åtte klubber. Mange mener mye og mangt i PetanqueNorge. To av disse er Lasse og Kjell. Nettopp disse er hyret inn for å synse om NM V65 Dobbel.

Lasse og Kjell, kjør debatt!

-------------------------------------------

Les også: (NM 2015, V65)

-------------------------------------------

Kjell: Sist vi var i Tønsberg var det Kristjana Møller og Reidun Johansen som stakk av med tittelen, etter en høydramatisk finale mot Helge Skjørberg og Birger O. Hansen. Fra 1-7 til 13-11 på centrecourten. 

Lasse: Her er det mye rutine. Dette er to damer som heller ikke i år kan avskrives.

Kjell: Fra gruppe to finner vi Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen. Vi utropte dem som forhåndsfavoritter foran denne disiplinen i fjor, og det presset ble fort stort med exit i gruppa, men vi prøver igjen. Helge har kanskje sluttet å selge kuler, men kaste de kan han. Vi tror absolutt Holmestrand-duoen har en god sjanse. 

Lasse: Men glem ikke Inge Aarbol og Per Arild Kristiansen, som tok bronse i fjor!

Kjell: Harald Tronrud og Daniel Hushovd (bildet over) ble av ubregripelige grunner ikke nevnt som forhåndsfavoritter i fjor. Var det du som skrev vurderingene?

Lasse: Nei, jeg er uskyldig i forhåndstipsene fra i fjor. De svarte med å ta seg til finale i både V65 og V55. Det ble to sølv, men i år tror vi de kan gå hele veien. 

Kjell: Jeg antar at Hushovd har samme skyteform som i fjor, og jeg tror duoen fort kan få med seg den edleste medaljen hjem til Holmestrand. Fra resultatlisten i Holmestrand Open så det ut til at formen var i anmarsj.

Lasse: Gruppe D er den tøffeste på papiret. Saltdal stiller med sitt første lag i NM noen sinne. John og Berit Ramsvik tok riktig nok bronse i forrige NM, men da for Holmestrand. Nå har nordlendingene fått seg ny klubb, og er del av en svært tøff gruppe. Magne Wilberg og Anne Lise Bakke fra Holmestrand, rutinerte Michel Rey og Ragnar Weseth fra Sinsen, og regjerende mester Jon Norborg fra Son med makker Kirsti Hagerup. 

Kjell: Jeg vet at Michel med lang fartstid i Frognerparken, liker seg på slike baner. Her blir det mange tøffe oppgjør. Jon Norborg ble en medaljegrossist på hjemmebane i Ytre Enebakk - kan han gjenta bragden i Tønsberg?

Lasse: Også i den siste pulja finner vi sterke lag. Tønsbergs Erik Brunsell har nok fått på seg hanskene og er klar for å kaste på hjemmebane sammen med Dag Andersen. Odd-Reidar Gulbrandsen og Birger O. Hansen blir nok spådd av mange til å stå helt øverst på pallen. 

Kjell: Birger og Odd-Reidar skal jo til Monaco og Danmark, etter å ha vunnet kvalet tidligere denne måneden! 

Tre av landets fremste superveteraner: Helge Skjørberg, Hans-Erik Røneid-Hansen og Birger O Hansen, foreviget som norgesmestere, intet mindre, i åpen trippelen 2010. 

Lasse: Samtidig har Hølen med duoen Arne Bergmål og Thor Arne Smestad, og denne kombinasjonen har mange meritter i NM, mens Stord stiller lag for første gang i denne disiplinen med Øyvind Bjørkås og Rex Simmons. Jeg har sett Rex spille for Utsira i to tidligere mesterskap, mens Bjørkås er ukjent for meg.

Kjell: Dette blir spennende, men skal vi sette noen fyrstikker hvem som vinner gullet - går vi vel i år for Odd-Reidar Gulbrandsen og Birger O. Hansen?

Lasse: Eller klubbkameratene Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen? 

Kjell: Nei, her har jeg ombestemt meg alt i år vinner Arne Bergmål og Thor Arne Smestad (bildet over), mens HPK-spillere gjør opp om plassene bak disse hedersmenn fra Hølen.

Lasse: Da er Odd-Reidar og Birger ledig. Der setter jeg innsatsen.

 

-------------------------------------------

Hva tror du? Her er (trekningen)!