Ny klubb: Fet IL Petanque

06.06.2016

Noe av det som gleder mest med petanque er når man kommer i hyggelig sosialt lag og spiller noen partier i strålende sommervær. Dette fikk en liten delegasjon fra Groruddalen Økern oppleve under markeringen til Fet IL Petanque.

Fet IL Petanque er en selvstendig gruppe organisert i en stor klubb som driver både med fotball, håndball, innebandy - og nå også petanque. Baneanlegget ligger i utrolige flotte omgivelser ved Fetsund Lenser som er et nasjonalt kulturminne, fløtningsmuseum og våtmarkssenter ved Glommas utløp i Øyeren ved Fetsund. Her har tre store petanquebaner fått plass, og flere er planlagt sammen med klubbhus og grillfasiliteter.

Klubben har fått en god start og over 100 spillere har vært innom de faste spilledager. Søndag 5. juni var omtrent 30 store og små tilstede. Steinar innledet med kort forklaring og litt opplysninger om kasteteknikker, demonstrert av Benny. Deretter ble lokale og tilreisende inndelt i lag og spillet kunne starte. Oslospillerne til stede oppdaget fort at dette var en sosial og hyggelig gjeng der kommentarer og sleivspark satt løst. Takk for en flott dag sammen med dere.

Vi ønsker vår nye klubb i Akershus velkommen til den norske petanquefamilie!