Ny klubb: Saltdal Petanqueklubb

18.05.2016

Merk deg navnet: Saltdal Petanqueklubb. For første gang har en petanqueklubb etablert seg i Nordland fylke, og under NM kan vi gi medlemmer fra den nyoppstartede klubben en ekstra hjertelig velkomst.

Sist sommer deltok Berit og Ivar Ramsvik, som må sies å være de som sterkest har ivret for å få i gang petanque på Rognan, i NM i petanque.  De to, den gang medlemmer av Holmestrand Petanqueklubb ble attpåtil medaljevinnere (bronse) i V65 Dobbel.  Veldig bra! Berit og Ivar, nå med lisens i Saltdal Petanqueklubb, vil også delta på årets NM.

Saltdal Petanqueklubb

  • Kontaktperson: Nils Ramskjell
  • Mobil: 47 39 72 15
  • Epost: nils.ramskjell@sbnett.no

Saltdal Petanqueklubb ble stiftet 14. september 2015 og ble like etter medlem av Norges Idrettsforbund/Fleridrettsforbundet. 10. juni startet klubben med sin aller første trening. Det var surt og kaldt, men de ni fremmøtte spilte to omganger med kaffepause. - Det sosiale er viktig! Per i dag består klubben av 12 medlemmer, men den driftige gjengen er ved godt mot om at flere sambygdinger vil se det verdifulle i tilbudet. Målet er faste treningsdager tirsdager og torsdager, turer til andre petanqueklubber i inn- og utland, og enda flere deltakere i neste års Norgesmesterskap.

På Saltfjellet har klubben nå to private baner (eneste høyfjellsbaner i landet?) og på stadionanlegget på Rognan finnes det tre baner. Planer om flere baner er allerede lagt.

Seks ildsjeler startet opp med petanquespilling for to år siden her på Rognan. Arne Arnesen, Kirsten Arnesen, Berit Ramsvik, Ivar Ramsvik, Torhild Riibe og Nils Ramskjell (leder) utgjør styret.  Spiren ble sådd under opphold på Kypros, og sommeren 2014 var det altså klart også for spilling i hjemlige trakter.

Kypros-oppholdet har også gitt ildsjelene et nettverk i petanquemiljøet i nabolandet. Sommeren 2015 ble uoffisiell landskamp mellom norske og svenske Kyprosfarende arrangert på banene i Rognan.  Ålandsmestrene to år på rad var med, men seieren gikk til Norge!

Vi ønsker Saltdal Petanqueklubb velkommen inn i PetanqueNorge og lykke til under NM!