Ranking 2016.5

26.04.2016

Det var svært gledelig med god deltakelse også i femte turnering. Vårturneringen i Hølen (Vestby) samlet 26 lag, noe som ga 162 poeng til fordeling. Mange nye spillere tok sine første poeng for sesongen, og noen nye klubber kom endelig inn på rankinglisten for klubber.

Spillerranking

20 nye spillere tok sine første rankingpoeng for sesongen. Dette betyr at etter fem konkurranser har 78 spillere tatt poeng.

Med seier i Hølen forsvarte Benny Bel-Lafkih (GPK) sin ledelse og har nå 31 poeng. Ned til andreplassen er det 5 poeng, og for familien Gjengstø/Bel-Lafkih er det nå blitt en liten famillekonkurranse hvor Eli Gjengstø (GPK) har sanket 26 poeng. Nok en GPK-spiller har 26 poeng, Tomas Finne blir rangert bak da Eli har tatt flere poeng i turnering med flere lag. Uansett, her er det fortsatt meget tett: kun 6 poeng skille mellom 1. og 6. plass.

I vår oppsummering etter rankingturneringer trekker vi fra tid til annen frem enkeltspillere. Denne gangen fanger vi opp at Tony Manzano tok sine første poeng for sesongen. Tony er en av flere som har spilt petanque siden han var junior.

- Se om dere finner han på bildet fra 1987! Her ser dere flere gode spillere som fortsatt hevder seg bra i miljøet.

Tony har representert Norge 17 ganger på juniorlandslaget og 7 ganger som senior.  I NM som seniorspiller har han 3 gull og sølv og 2 bronse. Han er en av de norske spillerne som har mest petanquekunnskap, og med litt trening vil han hevde seg umiddelbart i Norgestoppen. Vi håper at han denne sesongen blir med å prege våre turneringer.

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Tre nye klubber tok sine første poeng for sesongen, og det betyr at til nå har ti norske og tre klubber fra utlandet på rankinglisten.

Klart beste klubb i denne turneringen ble Groruddalen Petanqueklubb (GPK) med 61 poeng. Nest beste klubber i Hølen var Oslo Petanque Club og Økern Petanque Club, begge med 26 poeng.  Med dette stakk GPK av fra OPC med 36 poeng.

36 poeng kan virke mye, men det kan fort snu i løpet av en eneste turnering. Skal vi snakke om avstander så er det hele 89 poeng fra første til tredje plass. Dette kan allerede nå tyde på at det ser ut til å stå mellom GPK og OPC om å bli beste klubb i 2016-sesongen.

(Se hele klubbrankingen)