Ranking 2016.3

04.04.2016

 Tredje rankingturnering er over og den samlet 14 lag. Dette medfører at det også denne gang er kun 54 poeng som skal fordeles. 

Ingen av årets tre første turneringer ble dessverre noen opptur i antall spillere, ei heller denne. Det virker å være lite populært og spille en turnering over to dager, noe som kunne bli tilfelle om antall lag ble tilstrekkelig. Husk bare at en lengre sesong er nødvendig for utviklingen av norsk petanque. - Vi får bare bruke tid til å innarbeide denne type turneringer også i Norge.

 

Spillerranking

Hele ni nye spillere tok sine første poeng for sesongen. Fortsatt er det veldig tett i toppen, men vi legger merke til at de siste sesongers store spiller, Benny Bel-Lafkih (GPK), fikk nok poeng til å klatre helt i toppen. Denne plassen deler han med Ronny Gudmundsen (ØPC). Skjønt, lederne av rankingen etter tre turneringer har bare 11 poeng. Det er spesielt.

Av øvrige spillere trekker vi denne gang frem hedersmannen Momo Zahri som etter flere sesongers fravær på norske rankingturneringer endelig - og gledelig - er tilbake. Momo er en erfaren spiller, og for å synliggjøre litt av hans tidligere meritter kan vi nevne at han har spilt hele 82 senior landskamper og deltatt for Norge i VM 4 ganger. Videre kan han skryte av 4 NM-gull, 7 sølv og 3 bronse.  

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Oslo Petanque Club (OPC) ble beste klubb i helgen, tett fulgt av Groruddalen Petanque Klubb (GPK). Dette medfører at disse to klubber ligger likt med sine 55 poeng etter tre gjennomførte turneringer.

Holmestrand Petanqueklubb (HPK) tok ellers sine første rankingpoeng for sesongen. Som vi ser er det nå fire norske klubber som har tatt poeng. Denne utviklingen er ikke bra for norsk petanque, men vi får håpe og tro at det blir flere når utesesongen starter.

(Se hele klubbrankingen)

Utfordringen er herved gitt. Vi sees i Frognerparken 16. april!