Ranking 2016.2

24.02.2016

Andre turnering er over og på nytt var det 13 lag. Dette medfører en fordeling av kun 54 poeng.  Etter Hallcup 2 er det fortsatt for tidlig til å trekke noen konklusjoner, bortsett fra at spådommen om at det kan bli mer uvisst i 2016-sesongen enn på mange år, fortsatt ser ut til å holde stikk. Vi får bare håpe på - og anmode om - større deltagelse i neste rankingturnering.

Spillerranking

Seks nye spillere tok sine første poeng for sesongen.  Som dere ser er det meget tett, skjønt tre spillere ligger helt i toppen.

(Se hele listen)

Det gledelige er at en av disse er junior Gabriel G Bel-Lafkih (14 år), noe som er langt fra vanlig i vår idrett.

Vi trekker også frem at to svenske elitespillere besøkte Oslo denne helgen, og tok nok poeng til å havne høyt oppe på listen. Rickard Nilsson fra Coccinelle i Sverige har tidligere år tatt poeng på den norske rankinglisten, men trolig er dette første norske rankingpoeng for hans makker fra Sibirien, Anders Csapo. Dette er meget meritterte spillere i vårt naboland, eksempelvis har Rickard Nilsson vunnet 20 svenske mesterskap.

Klubbranking

Groruddalen Petanque Klubb (GPK) ble helgens beste klubb, tett fulgt av Oslo Petanque Club (OPC). Dette er også rekkefølgen i kampen om å bli sesongens beste klubb, der GPK etter to rankingturneringer har en ledelse på 5 poeng.

Vi legger også merke til at av norske klubber er det fortsatt bare klubber fra hovedstaden som har tatt poeng etter at 2 av 22 turneringer er gjennomført. Naturlig nok er også svenske klubber kommet med på listen. Dette gjør at antall klubber på listen er fem.