Informasjon om Oslo Petanquehall

09.02.2016

Faren er over – og vi får håpe for lang tid. I går, mandag 8. februar, ble det mobilisert på flere hold i Nordbyen, der Oslo Petanquehall har sitt tilhold. Turnere, håndballspillere og petanquespillere stilte opp og viste fram et mangfold preget av glede og gode intensjoner. Det var mange spillere i petanquehallen i går, spesielt hyggelig var det at det var en del barn og unge der.

Grunnen til mobiliseringen var et vedtak i Plan- og bygningsetaten. De avslo søknad fra HSIL (Høybråten og Stovner idrettslag) om midlertidig bruksendring for aktivitet i hallen. Det var søkt om bruksendring for 30 år, men byråkratene gikk bare for 10 år. Det er meningsløst og uakseptabelt for et prosjekt av slike dimensjoner, 30-årsavtale er en forutsetning for støtte fra Oslo kommune og for å kunne søke om tippemidler. Så derfor klage, med påfølgende søknad om midlertidig bruksendring, i påvente av klagebehandlingen.

HSIL inviterte til informasjonsmøte med politikere og presse. Og politikerne i byrådet, rådhuset og lokalt stilte opp. Det var mange politikere som ønsket å bidra. Trusselen om stengning 11. februar ble raskt eliminert. Det hadde politikerne i bredt samarbeid allerede ordnet, og den informasjonen kom de til møtet med. Politikerne overkjører byråkratene og er enige om at dette prosjektet vil de ha i byen. 

Fra oss stilte Ulf, Ronny og jeg på møtet. Det vi fikk se var den grundige prosjektplanleggingen fra HSIL sin side, som politikerne visste å verdsette. Og best av alt – vi er inne i alle planer, som en god samarbeidspartner og viktig aktivitet, ut i fra bærebjelker som idrett, helse, kultur, mangfold, lavterskel og integrasjon.

Til slutt noen konklusjoner verdt å nevne:

  • - Det blir absolutt ingen stopp i drift.
  • - Politikerne går med bred enighet inn for et 30-årsperspektiv.
  • - Nordbyen kan bli et senter for mangfold, der ti aktiviteter kan holde på samtidig og ikke en og en aktivitet som er vanlig i flerbrukshaller.
  • - Prosjektet blir økonomisk sett veldig billig, bruken av eksisterende bygningsmasse poengteres og det vil ikke bli kommersielle priser for bruken av hallen, noe kommunal forankring vil gi grunnlag for.
  • - Det vil være en del av en større satsing for området med økt bosetting, svømmehall, skiløyper, cricketbaner, grøntområder med mer. Det ble fremhevet mulighetene for små idretter og aktiviteter med begrenset økonomi.
  • - Møtet i går, som skulle hindre stopp i aktivitet fra 11. februar, endte med en skikkelig boost for prosjektets framtid.
  • - Vi, Oslopetanquen, er tydelig inne i alle planer og er første idrett som har etablert oss der etter turnerne.
  • - Politikerne likte petanque og er glad for at vi i Oslo har funnet en plass å utvikle oss videre i. Mange av de tok i går sine første petanquekast i hallen.
  • - Vi, OBA, hallstyret og petanquemiljøet i Oslo, må passe nøye på at vi er med der vi skal være, vi må følge utviklingen tett og være i dialog med de som gjelder.

For Oslo Bouledrome Alliance,

Lars Bentsborg