Takk for alt, Bestefar Petanque

21.12.2015

Det var med vemod vi fredag 18. desember mottok budskapet om Frank Pedersens bortgang. Frank, eller Bestefar som de fleste av oss kjente ham som, har gjort en enestående innsats for norsk Petanque gjennom en hel mannsalder og vel så det. Bestefar Petanque vil aldri bli glemt .

Frank Pedersen ble en godt voksen mann. Hele nitti år, men engasjert helt til det siste. Så sent som under Monolitten, hans OPCs egen høstturnering, kom han for å se og hilse på. Bestefar var en enestående mann på alle måter, alltid blid og engasjert. Våre tanker går til kona Erna og deres familie med barn, barnebarn og oldebarn.

Tusen takk for alt, Bestefar Petanque!

For å illustrere litt av hans betydning for norsk petanque gjengir vi ordene som begrunnet hans æresmedlemskap, gitt under Norgesmesterskapet i 2012.

" Bestefar Petanque, eller Frank som noen velger å kalle ham, har vært stabiliteten og tryggheten selv for norsk petanque.

Med få unntak har petanque i Norge vokst ut fra basen i Frognerparken. Frank var selve symbolet for miljøet og en positiv utvikling i flere tiår. Frank støttet alle som kom til parken, viste, veiledet og oppmuntret. Alltid med åpne armer og alltid tok han like godt vare på alle som en.

Frank arrangerte turneringer i parken, skaffet premier og vervet medlemmer. - Og var det lenge siden han hadde sett noen med kuler, fikk man ofte en telefon med spørsmål om alt var bra.

Frank fikk også tid til å reise og promotere petanque i det ganske land. Flere ganger har han vært i Harstad på sommerfestivaler for å nevne ett sted. Tålmodigheten og hans evne til å formidle imponerer, da som nå.

Frank har brukt mye av sin tid som leder for seniorlandslag og juniorlandslag på mange turneringer. Han skapte et miljø på disse turene spesielt for juniorene som klart har hatt betydning for at flere av disse er våre beste seniorspillere i dag.

Sportslig har Frank også utmerket seg med flere NM-titler og mange gode plasseringer i turneringer i snart 30 år.

En ting er sikkert: Petanque-Norge hadde vært noe helt annet enn det er i dag uten Bestefar Petanque.

Også holdninger og respekt er noe av den arven vi har fra Frank.

Mange har hatt stor glede av petanque som elitespiller eller hobbyspiller takket være Bestefar Petanque."