Oslo-hall blir realitet

13.11.2015

Torsdag 12. november samlet Oslo Bouledrome Alliance (OBA) representanter for Oslo-klubbene til møte. De fleste av klubbene stilte opp. Agendaen var klar: Det var nå eller aldri. Alle klubbene måtte stille seg bak OBAs konkrete forslag om innendørshall skulle prosjektet bli en realitet.

Klubbene sa heldigvis og gledelig nok JA. Nå er det endelig alvor.

(Illustrasjonsbilde er hentet fra Groruddalen.no)

Idrettens Hus – Nordbyen er en del av en helhetlig byutviklingsprosjekt som har som mål å skape et nytt regionssenter som knytter Nedre Romerike og nordre del av Oslo sammen. Bæresøylene er idrett, helse og kultur. I så måte er nettopp Petanque en naturlig del av satsningen.

I påvente av en større og mer permanent hall vil vi leie en midlertidig, mindre hall. Oslo-klubbene og OBA ser dette som et viktig innpass og gikk alle som en inn for prosjektet. Oslos nye innendørshall befinner seg på Rommen i Oslo med adresse Haavard Martinsens vei 30, et lokale som er lett tilgjengelig også via kollektivtrafikk.

Rent konkret rommer hallen per i dag 200 kvadratmeter med 4,5 meter takhøyde. Dette gir muligheter for å anlegge maksimalt 8 baner, men noe færre ved offisielle turneringer. Arbeidet med å legge baner vil kunne starte allerede til helgen, og oppstart er estimert til 1. desember.

OBA ferdigstiller de nærmeste dagene forhandling av leiekontrakt, og vil i fremtiden jobbe videre for en bedre permanent løsning innenfor Nordbyen.

Driften av den nye hallen vil skje gjennom det nye styret som ble etablert allerede samme kveld. De tre største Oslo-klubbene er representert i styret som består av følgende:

Ronny Gudmundsen, Økern Petanque Club, Benny Bel-Lafkih, Groruddalen Petanque Klubb, Bastien Testaniere, Oslo Petanque Club, Fabien Chaon, Oslo Petanque Club og Marius Wang, Oslo Petanque Club (vara).

Hallstyret, som klubbenes driftsorganisasjon, blir leietaker og har det formelle ansvaret for leiekontrakten. Videre skal styrets medlemmer arbeide med å etablere grupper som jobber med legater og sponsing, utleie, evenementer og kontakt med potensielle samarbeidsparter. En velfungerende oppstart vil danne grunnlag for levedyktig drift også når arealet øker og leieutgiftene blir høyere.

I det daglige vil arbeidet bestå av etablering av vaktordning, låserutiner, åpningstider og overholdelse av regelverk. Til dette er styret avhengig av at øvrige medlemmer i klubbene stiller villig opp, her har også representanter for de "mindre" klubber velvillig informert at de stiller opp.  Vi klarer det sammen, det er nå eller aldri!

Leiekostnaden er svært lav, kun kr. 12.000 pr. måned. Dette gir en utgift på kr. 60.000 per sesong, som teller fem måneder. Turneringsavgifter og sesongkort bør med letthet dekke inn disse kostnadene. Ellers vil også kiosksalg, utleie til eksempelvis juniorsamlinger, og dagskort gi inntekter.
 
Vi er alle avhengige av å opparbeide en buffer og en velfungerende drift nå i starten, for målet om større areal er definitivt innen rekkevidde. Vi ser frem til å ta hallen i bruk og gleder oss til fortsettelsen.
 
Gratulerer, Oslo!