Vestlandsmesterskapet: Best i vest

28.09.2015

Helge Skjæveland, Markus Reddington og Lars Sleen fikk en verst tenkelig start, men kunne fem runder senere kalle seg Vestlandsmestere.

 

Hele 15 lag stilte fra start da Stord Petanqueklubb arrangerte tidenes andre Vestlandsmesterskap i trippel. Etter at Bergen Petanqueklubb tapetserte hele pallen da de arrangerte mesterskapet for et år siden, var Stord tydelig hevnlystne og hadde 11 påmeldte lag. Fra Bergen var det tre rene Bergens-lag, og et blandingslag med spillere fra Bergen og Utsira.

Hadde bookmakere satt odds på petanque, ville trolig Hadi Khaddaj, Hervé Socquet-Juglard og Jon Sæbø Larsen vært forhåndsfavoritter. De startet også på best mulig måte, ved å banke Helge Skjæveland, Markus Reddington og Lars Hovland Sleen 13-0 i første gruppespillskamp. De vant også sine to neste kamper mot lag fra Stord, og så ut til å innfri favorittstempelet. I kvartfinalen ble det bråstopp, som det ofte blir når en møter spillere en kjenner godt. Bergensdamene Linda Jørgensen, Eli Kvinge og Rune Solevåg fra Utsira ble for sterke, og ble eneste tilreisende lag i semifinalene.

Ofte er sluttspillsrundene før bedre og mer spennende enn selve finalene i en petanqueturnering, og det var også tilfelle på Stord Petanquepark denne lørdagen. Jarle Grov, Fred Andersen Grov og Viljar Losnegard hadde storspilt seg frem til kvartfinalen, hvor de møtte klubbkameratene Skjæveland, Reddington og Sleen. Sistnevnte hadde sikret seg en 12-9 ledelse, men så ut til å miste den da de kun var millimeter unna å gi bort fire poeng og tape kampen 13-12. Det endte med tre poeng, og det ble avgjort da Viljar Losnegard hadde dyttet bort motstanderkulen og lagt seg 15 centimeter fra grisen. Lars Sleen var ikke snauere enn at han la enda litt bedre, og sikret semifinaleplass.

Der var Ken Joar Føyen, Jonas Angeltveit og Bjørn Tømmervik motstander. Laget hadde blitt snikret sammen i siste liten før fristen, men det hindret ikke trioen fra å prestere godt første gang de spilte sammen. Her ble de imidlertid et nummer for små, og etter å ha ledet 2-0 fikk de bare to poeng til. Sluttresultatet ble 13-4.

I den andre semifinalen hadde Stords nestleder Odd Kvarme, hans sønn Christopher Schwartz Kvarme og Johanne Fangel Bakke slått Eli Kvinge, Linda Jørgensen og Rune Solevåg. Bergen var oppe i en 4-3 ledelse, men hjemmelaget fikk etterhvert dreis på sakene og vant kampen 13-7.

Selve finalen ble aldri spennende, og med 13-1 fikk Skjæveland, Reddington og Sleen hevnet den vonde starten, og er Vestlandsmestere i trippel 2015.

Fra venstre: Lars Sleen, Helge Skjæveland og Markus Reddington

 

Vestlandsmesterskapet 2015

Stord, 26. september 2015

1. plass: Helge Skjæveland, Markus Reddington og Lars Sleen (Stord)

2. plass: Odd Kvarme, Christopher Schwartz Kvarme og Johanne Fangel Brekke (Stord)

3. plass: Rune Solevåg, Linda Jørgensen og Eli Kvinge (Utsira og Bergen)

3. plass: Ken Joar Føyen, Jonas Angeltveit og Bjørn Tømmervik (Stord)

5. - 8. plass

Sigve Blokhus, Tore Blokhus og Gunnar Litlabø (Stord)

Hadi Khaddaj, Jon Sæbø Larsen og Hervé Socquet-Juglard (Bergen)

Jarle Grov, Fred Andersen Grov og Viljar Losnegard (Stord)

Berit Sæbø, Ida Sæbø Larsen og Toini Hoel (Bergen)

9. - 15. plass

Ingrid Angeltveit, Jan Haraldsen og Per Geir Vatna (Stord)

Tarjei Haga, Michael Reddington og Trond Sandvik (Stord)

Gabor Borgulya, Bagher Portazedi og Mashiyat Abedi (Stord)

Per Bjarte Torkelsen, Torkel Torkelsen og Aslaug Torkelsen (Stord)

Odd Arne Ulversøy, Joachim Tharaldsen og Sigurd Sævareid (Stord)

Kari Larsen, Kenneth Larsen og Bernadette Moutte (Bergen)

 

Tekst og foto: Stord Petanqueklubb