GPK ut til Europa

17.08.2015

Groruddalen Petanque Klubb gjorde så godt som rent bord da norske klubber 15. august skulle avgjøre hvem som neste år representerer Norge i Europacup for klubblag.

Hele 14 av 15 kamper ble vunnet av grorruddalingene. Det må sies å være temmelig overbevisende! Vi gratulerer!

---

Bildet over. Bak, fra venstre: Youssef Taoubane Oudai, Benny Bel-Lafkih, Rune Kristoffersen og Eli Gjengstø. Foran, fra venstre: Steinar Andersen, Lars Storaker Bruu og Ole Hågensen. Ubenyttet reserve, Elisabeth Hågensen, var ikke til stede da bildet ble tatt.

---

Nøyaktig hvor i Europa GPK skal spille siste helgen i juli er ikke klart før i april, men italienske Taggia, Monaco og franske Metz er blant oddsfavorittene.

Også i 2014 representerte GPK Norge i Europacupen. Klubben havnet i pulje med blant annet Sveits og Italia, og holdt på å skape store overskrifter da de var bare en hårsbredd unna å slå Sveits sammenlagt. Til sommeren ryktes det at klubbens medlemmer stiller med toppet tropp og tilbud om tur også for resterende GPK-ere for best mulig support.

Det blir lenge å vente, men vi gleder oss allerede!

Kvalifiseringen foregikk altså over kun en dag, grunnet at få klubber ønsket eller hadde muligheter til å delta. Vi håper dette endrer seg i fremtiden, og at så mange som mulig ser det unike i å være med på denne type turnering, uavhengig av om man anser sjansen for å faktisk vinne er stor eller ei. Dette er en unik og flott anledning til å spille sammen som en klubb, hvor man vinner som et lag. - Eller taper som et lag. 

Blant de fire klubbene som deltok, fant vi tre klubber fra Oslo. Den resterende klubben var Bergen. En ekstra stor takk til de langveisfarne! Slik gikk de ulike oppgjørene:

Runde 1

GPK - ØPC: 5-0

Åpen trippel: 13-7
Mix trippel: 13-2
Dobbel 1: 13-12
Dobbel 2: 13-7
Mix dobbel: 13-11

Gigantmøte allerede i første runde, altså, hvor GPK vant alle sine kamper. Riktignok ble to av dobbelkampene svært jevne, men da hadde GPK allerede vunnet tre. Det var tydelig skuffede Økern-spillere som måtte takke for kampene, og desto gladere GPK-ere.

BPK - OPC: 1-4

Åpen trippel: 7-13
Mix trippel: 4-13
Dobbel 1: 12-13
Dobbel 2: 13-11
Mix dobbel: 6-13

Runde 2

GPK - OPC: 4-1

Åpen trippel: 13-0
Mix trippel: 13-6
Dobbel 1: 4-13
Dobbel 2: 13-1
Mix dobbel: 13-3

GPK var lykkelige over 5-0 seieren over sine antatt hardeste konkurrenter, men runde 2 ble desto viktigere. Kunne man avgjøre det allerede her? - Samtidig hadde OPC store muligheter for å kunne snyte sambyingene for en litt for tidlig feiriing. I åpen dobbel feide det gamle landslaget bestående av Ole, Lars og Benny, all motstand til side. OPC la inn og traff skuddene, men GPK svarte med carreauer på carreauer. Ellers kom GPKs eneste tap i nettopp dette klubboppgjøret.

BPK - ØPC: 1-4

Åpen trippel: 13-9
Mix trippel: 6-13
Dobbel 1: 3-13
Dobbel 2: 3-13
Mix dobbel: 8-13

Runde 3

GPK - BPK: 5-0

Åpen trippel: 13-12
Mix trippel: 13-3
Dobbel 1: 13-0
Dobbel 2: 13-7
Mix dobbel: 13-5

Toini, Hadi og Jon storspilte og satte GPK-erne på plass i åpen trippel. Det ble bare nesten, men absolutt verdt å nevne. 

ØPC - OPC: 4-1

Åpen trippel: 13-12
Mix trippel: 13-10
Dobbel 1: ?-?
Dobbel 2: ?-?
Mix dobbel: ?-?

 

Tusen takk til medlemmer fra OPC som lagde baner, til OPC-leder Caroline Hovind som overtok sekretariatet etter at seksjonstyrets Grethe Johansen måtte gå, og til Follos Morten Torp som stilte som dommer hele dagen.