NM 2015: Vi vurderer Trippel

23.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann, og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rubrikk for gjetting på hvem vedkommende er... (Les om konkurransen)

NM Trippel

44 lag fra 13 klubber er trukket inn i 8 puljer: 4 med 6 lag, og 4 med 5 lag. De to beste fra hver pulje går videre til åttendedelsfinale, med mulighet til å få kloa i den aller gjeveste: Kongepokalen!

For mange er det trippelen som er den virkelige NM-øvelsen, og den virkelige petanquekombinasjonen. Med tre på laget må alle samtidig fungere for at det skal gå hele veien med en lang dag med mange kamper. For noen vil lørdagen i Ytre Enebakk bety åtte kamper dersom de går hele veien; for andre ni! 

I årets startfelt ser vi mange nye lagkonstellasjoner, og en del som lever etter prinsippet «never change a winning team». Vi vet fra tidligere år at NM-trippelen er åpen, og det er ikke alltid forhåndsfavoritten stikker av med tittelen. Vi prøver oss likevel med noen tips…

Tre år på rad?

Holmestrand Petanqueklubb satser tungt mot NM-trippelen, og har tatt med seg Kongepokalen tilbake til Vestfold begge de to seneste årene. Og det med maktdemonstrasjon og 13-0 og 13-1 i finale. Bjørn Arne Nordhagen, Kjell Rune Karlsen og Johnny Skjørberg vet hva som skal til, og ser ut til å ha fått en overkommelig gruppe i trekningen. Når de kommer seg til sluttspillet vet vi alle at det samkjørte trekløveret kan gå svært langt.

Follo Petanca Klubb har gjort en utskiftning på laget som har tatt seg til finalen de seneste to årene. Lars Kiplesund er i år ikke med, men Espen Hallén og Oddvar Karlsen har fått med seg rutinerte Morten Torp. Ingen av de to finalelagene fra 2013 og 2014 ble nevnt i fjorårets vurderinger. Den feilen gjør vi ikke igjen - så nå er begge nevnt!

Favoritt 1

I fjor ble Kongepokal-drømmen til de store forhåndsfavorittene knust i åttendedelsfinalene. I år tror vi de går hele veien. Rune Kristoffersen har kommet inn på laget for Roger Johansen, og spiller altså sammen med Robert Pettersen og Benny Bel-Lafkih. Benny har allerede vunnet denne grenen fire ganger tidligere, Robert tre, og Rune én. Det er blitt noen år siden sist, men formen Bel-Lafkih har vist gjennom turneringene i år kan fort bety at han vil vinne sin femte i Ytre Enebakk. Trioen har fått en på papiret overkommelig gruppe, og med den rutinen de har i sluttspill kan det bli en lang junikveld for laget fra Groruddalen. Det som taler i mot denne trio er lite samspill. Robert vet vi trener mye og har tilegnet seg en leggeform som er veldig krevende gjennom en lang turnering.

Favoritt 2

Oslo Petanque Club sender avgårde et meget sterkt lag bestående av Marius Breimo, Jean Jaques Razaka og Marius Wang. Her er rollefordelingene i laget veldig klar, og dersom det blir flyt allerede fra første kamp mot Rune Fuglesang, Mario Rodriguez og Thor Eivind Kise fra Groruddalen, kan dette laget gå hele veien. Noen vil kanskje si at de er avhengig av at de til enhver tid er «ovenpå» - men med dette laget har de alle muligheter til å være nettopp det. Breimo og Razaka har begge vunnet denne disiplinen to ganger tidligere. Blir dette året hvor Wang vinner sin første? Som kommentar under favoritt 1, mangler også denne trio samspill. Vi er også litt usikker på om formen til herr Razaka i en lang turnering. Vi håper virkelig at vår skepsis blir slått til skamme.

Vi har ikke glemt…

Bronsevinnerne fra Tønsberg, Ole Christian Hågensen og Lars Storaker Bruu, har i år fått Leif Høgberg som erstatter for Rune Kristoffersen. Det ble semifinale i Tønsberg. Dette laget kan virkelig slå hvem som helst, og må finne seg i å bli nevnt som en av favorittene også i år. Ronny Gudmundsen spiller sammen med Stødige (Roger) Støa og Andero Kelu - som har meldt overgang fra Follo. Et meget sterkt lag på papiret og de gjorde det skarpt i generalprøven. Absolutt en outsider. OPC-trioen Rivosoa Nasoloniaina, Bastien Testaniere og Fabien Chaon kan også slå hvem som helst, og har et meget stort potensiale.

Det blir mye om og men og hva og dersom - og i trippel kommer ofte mange overraskelser. Det eneste som er sikkert er at vi gleder oss!

 

- Og om du har lyst til å vinne kuler, må du huske på å levere inn tippekupong!