Styret informerer: Før NM braker løs

23.06.2015

NM nærmer seg med stormskritt, om ikke mer. Allerede i morgen, onsdag, rigges telt og baner. Torsdag braker det løs med Mix Dobbel og V65 Dobbel. Vi gleder oss stort! - Og mens vi teller ned timer og minutter, ber vi dere lese følgende informasjon og påminnelser:

Dommere

I år som i fjor har vi gleden av å ønske engelske Mike Pegg, president i CEP - det europeiske petanqueforbund, og svenske Roger Smedenfeldt velkommen som dommere under NM.

Vi minner om viktigheten av å overholde eksisterende regler og overholde generell god oppførsel på og utenfor banen. Pass på å holde føttene godt inne i ringen, marker ringen, merk gjerne gris, stå slik at du ikke sjenerer motspillere eller spillere på banen ved siden av, og husk ettminuttsregelen.

Tidsbruk

NM duker alltid for diskusjoner om hvordan man skal sikre en best mulig flyt uten unødvendig lange dager og mye venting, samtidig som vi skal vi hensynta et ønske om å få spille mange kamper.

Å starte innledende på stillingen 2-2 har vært ofte anvendt. I år starter samtlige kamper på 0-0, og for at dette skal kunne gjennomføres, må vi om nødvendig gi straffepoeng til spillere/lag som ikke møter opp på banen innenfor en gitt tidsramme. Tydelig beskjed vil bli gitt av sekretariatet.

Draktlikhet

Vi bør tilstrebe draktlikhet, det være seg klubbdrakter eller annet likt tøy (minimum lik t-shirt eller genser).  Dette ble også poengtert av hoveddommer under fjorårets Norgesmesterskap, Mike Pegg.

-  NM er høytid, noe ekstra.

De fleste klubber, om ikke alle, har egne drakter, og vi anmoder spillere under Norgesmesterskapet på det sterkeste å bruke disse. Dette for et helhetlig og ryddig bilde både for oss som miljø og sett utenfra.

Filmopptak

Vi har hyret inn Westerdals-studenten Henrik Holst for å lage en promoteringsfilm av petanque under NM. Filmen er tenkt å kunne anvendes i arbeidet rundt rekruttering og sponsorinntekter samt i vårt prosjekt om nasjonal innendørshall. Instrukser er gitt for å unngå at spillere blir nevneverdig forstyrret under kamper. I tillegg vil han filme finalene i Trippel og Åpen dobbel i sin helhet. Disse vil publiseres på nettet, fortrinnsvis i begynnelsen av juli.

Vi håper på strålende solskinn, glade mennesker og masse godt spill. Vel møtt til Drivbanen i Ytre Enebakk!