NM 2015: Vi vurderer Åpen Dobbel

20.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann, og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rubrikk for gjetting på hvem vedkommende er... (Les om konkurransen)

Åpen Dobbel

41 lag fra 8 klubber er trukket inn i seks 6-lagspuljer, og én 5-lagspulje. To enere går direkte til kvartfinale, og de øvrige puljevinnerne og alle toerne spiller åttendedelsfinale.

Vår favorittduo

I fjor fikk vi en overraskende vinner, med Rune Fuglesang og Joachim Hågensen. Denne duoen er nå splittet, og den første vi vil nevne er Joachim. Han spiller sammen med sin bror Ole Hågensen fra Groruddalen. Med to gull hver i denne klassen tidligere vet de hva som står på spill. Joachim skyter meget godt, og vi kjenner Ole som en trollmann med kuler. Klarer disse å holde fokus gjennom en veldig lang søndag, kan det holde til gull.

Vanskelig å spå

Det er alltid vrient å spå utfallet av Åpen Dobbel. Her er det så mange gode spillere med tre kuler hver, at mye kan skje. Disse lagene er blant våre utfordrerfavoritter:

Bastien Testaniere og Samuel Collin er en OPC-duo med franske aner som kjenner hverandre godt, og som bekler alle deler av spillet. Vi vet ikke hvordan rollefordelingen blir, men ser for oss at Samuel legger og Bastien skyter. Disse spiller veldig mye i Oslos parker, og har veldig mye inne. Se opp for duoen fra Oslo. Dette er forøvrig den eneste grenen Samuel vil spille i NM. Det at han kommer inn til siste dag når alle andre er godt kjent med banen er kanskje et minus, men vi tror de kan riste det av seg raskt. De møter tøff motstand i Hågensen-duoen allerede i gruppespillet.

Roger Støa og Ronny Gudmundsen fra Økern er et annet spennende lag, som virkelig kan gå langt. Det ble sølv for Ronny i fjorårets NM i denne klassen. Ulf Wallman er byttet ut med Roger Støa, som har vunnet denne klassen hele fire ganger tidligere. Ronny jakter sin fjerde - og den kan komme i Ytre Enebakk.

Og hva med spillere i fra Holmestrand i denne grenen? Tre lag stiller opp og av disse har vi mest tro i år på Ståle Baksetersveen og Kjell Rune Karlsen. Ståle har spilt mye i år, og har vist stort spill i enkelte turneringer. Med Kjell Rune på laget som har hatt flere turneringer den senere tiden og er godt «trent» i NM-sammenheng er nok tilbake i den formen som har preget Kjell Rune de senere år.

Marius Breimo og Marius Wang er en annen spennende OPC-duo. Wang gikk til Oslo-klubben fra Follo i år og kjenner Breimo godt. Her er rollefordelingen klar, med legger Breimo og Wang, som skyter meget stødig når det stemmer. Breimo har vunnet denne disiplinen tre ganger tidligere, og Wang jakter sin første. Dette er to som spiller mye, og det vil ikke være en kjempeoverraskelse dersom de står igjen på toppen helt til slutt, på Norgesmesterskapets siste dag.

Ingen vurdering uten…

Vi skal være forsiktig med å legge et for stort press på en så ung gutt som Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, men denne 14-åringen er voksen i Petanque-Norge, og allerede i toppsjiktet når det kommer til spillere her til lands. Med to turneringsseire allerede denne sesongen, og den imponerende bronsen fra fjorårets NM i samme klasse - skal han i år spille sammen med sin far Benny, som vi har omtalt i det lange og brede som favoritt i alle andre grener i disse forhåndssakene. Vi har brukt opp alle ordene om Benny nå - men dette blir spennende.

 

Hva du tror kan du skrive ned på tippekupongen og sende til petanque.no@gmail.com!