NM 2015: Vi vurderer Damer Dobbel

19.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rublikk for gjetting på hvem vedkommende er... (Les om konkurransen)

Damer Dobbel

I Ytre Enebakk skal 12 lag fra syv klubber slåss om tittelen som Norgesmester i dobbel for damer. Selv med få lag er denne klassen vanskelig å vurdere. Det er ofte lag som kommer med i toppen som ikke er med i lag man vurderer som medaljekandidater.

Favorittene

Lisbeth Fossen er den mest meritterte av kvinnelige spillere her til lands og danner dobbellag med Ellen Johansen. Et meget sterkt lag på papiret, som må finne seg i at vi vil gi dem favorittstempelet i denne turneringen.

Lisbeth har riktignok ikke spilt så mye denne sesongen etter singel-VM i Nice, men vi tror konkurranseinstinktet våkner. Det er ellers få som kjenner hverandre bedre enn Lisbeth og Ellen. Med bronse i fjor og til sammen 24 medaljer i denne klassen - tror vi de i år står helt øverst på pallen, og blir belønnet for sin offensive spillestil.

Øvrige på pallen

Ellen S. Andersen og Maija Juva fra samme klubb (ØPC). Ellen kan være som en maskin når det kommer til legging og Maija skyter veldig, veldig godt. I dette laget er det mye petanquekunnskap og rutine - og det er et lag med klar rollefordeling.

De regjerende mesterne er Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge. Det de viste i denne klassen i fjor var overbevisende, da det ble gullmedalje etter en meget imponerende finale med 13-3 seier over BPK-laget Eli M. Kvinge og Linda Hoel. Gunvor har spilt mye i år, og det blir spennende å se om det blir enda et gull hjem til Lersolveien.

Se opp for...

Bergen stiller i år med to lag i denne klassen. Berit Sæbø (spiller her med Estelle Guerfi) skal ha spilt meget godt for sitt lag i Stord Open, mens Toini Hoel (spiller her med Linda Jørgensen) gikk til finalen i Stordturneringa dagen før. Ta også med i betraktningene at Linda Jørgensen i fjorårets NM stod registrert med etternavnet Hoel...

Det er mange talentfulle damer i Bergen, og i tidligere NM har de alltid fått med seg medalje. Det vil ikke komme som noen overraskelse om det går slik også i år.

For to sesonger siden vant Elin Rue og Anita Stadheim (FPK). Det har vært noe mindre spill for disse to denne sesongen, men se ikke vekk fra at de overrasker mange også under dette mesterskapet.

 

Hva tror du? Send inn din tippekupong!