NM 2015: Vi vurderer Singel

17.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann, og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rublikk for gjetting på hvem vedkommende er... (Les om konkurransen)

NM Singel

95 spillere skal «tevle» - en hyllest til lesere fra det voksende miljøet vest i landet - om tittelen som Norgesmester i singel.

Favoritten

I år forsvarer Benny Bel-Lafkih tittelen sin fra Tønsberg. Etter å ha slått Atle Andersen i fjorårets finale har han representert Norge i denne grenen i Verdensmesterskapet, hvor det ble en imponerende åttendedelsfinale. Han kan med rette kalle seg en av verdens ti beste i singel i 2015, og da kan man ikke unngå gi 40-åringen favorittstempelet også i Ytre Enebakk. Da har vi ikke en gang nevnt formen han har vist denne sesongen, hvor han, igjen, troner på toppen av rankinglistene.

Utfordreren

Ole Hågensen er den store singelkongen her i landet. Hele seks ganger tidligere har han vunnet NM-gull i denne disiplinen, og alle som har spilt litt petanque i østlandsregionen vet hvor umulig det er å spille mot han på en god dag. På en halvgod dag er det nesten like umulig, for han er en spiller som kan absolutt alt. I fjor etterlyste vi den «lekne» Ole Christian Hågensen, som vil få seg en ny lekegrind i Sundet. Vi tror han er tilbake.

Du kommer aldri utenom

Trond Rekdahl fra Økern Petanque Club. Han har vunnet denne disiplinen fire ganger tidligere, og vet alt om hvordan man kan lykkes i Singel. Dette blir omtrent som kopi fra tippetipset på denne siden fra i fjor, men det er ikke mulig å si det bedre: «Det er ikke en eneste norsk petanquespiller som så fort finner tilbake til gammel storhet som nettopp Trond. Kommer han gjennom puljespillet og får tatt de kampene som oppvarming, kan dette ende helt i toppen.» Trond vet hva som skal til, og med tre mot tre kuler er han automatisk en av de største favorittene.

Bastien Testaniere fra OPC har vist mye bra spill denne sesongen, både i turneringer og i Oslos parker hvor han kan observeres omtrent hver eneste dag fra mars til oktober. Bastien er en glimrende legger på de fleste underlag, og skyter stadig bedre. Dersom det sitter, kan han slå hvem som helst i denne grenen.

Spillere som Ronny Gudmundsen og Marius Wang må også nevnes som veldig gode allroundere. Med flyt kan begge disse gå hele veien. S amtidig skal vi heller ikke glemme Kjell Rune Karlsen og Rivosoa Nasoloniaina. Solide spillere som kan gjøre det skarpt i singel.

I fjor fikk vi en gledelig overraskelse helt til finalen, Atle Andersen fra Boule Frederik II. Dersom Norsk Tipping satte odds på petanque og vi skulle gått for en outsider i år, ville vi satt kronene på Larry Young. Han har hatt en strålende sesong så langt, og en burde ikke bli overrasket om han fortsatte det inn i Norgesmesterskapet.

 

Hva tror du? Lever inn din tippekupong!