NM 2015: Vi vurderer Mix Dobbel

16.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann, og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rubrlikk for gjetting på hvem vedkommende er... (Les om konkurransen her)

Mix Dobbel

For tredje gang arrangeres Mix som NM-øvelse. Etter veldig bra deltakelse i 2013 med 38 lag, stilte 31 lag til start i 2014. Det er samme antall lag som i år.

 

Tre på rad?

Marius Breimo og Ranu Homniam har vist seg som et radarpar i NM-sammenheng. To gull har det blitt, av to mulige. Klarer OPC-duoen hattrick i år?

Marius er stødig som få, og vi vet alle hva han står for som førstelegger. Ranu har fått seg en EM-medalje i skyting siden sist vi tippet NM-utfall her på denne siden, og hun klinker bort det meste som skulle komme fra motstanderlaget.  Det er rett og slett et meget sterkt lag, som må finne seg i favorittstempelet på Driv Stadion.


Favorittene

Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih er velkjent for alle som frekventerer petanque.no og følger med på sporten vår. I år har de allerede vist hva de kan få til sammen, og når dette innlegget skrives har det blitt tre turneringsseire - i Fredrikstad og på Stord. Ta også med søndagsturneringene på Stord og i Holmestrand - så har du fire. Eli legger godt og har trent og spilt jevnt mye de siste årene, og Benny er vant med favorittstempel uansett øvelse, som de siste års petanquesportens éner her til lands.

En spiller med samme kaliber finner vi i Ole Hågensen som er en tryllekunstner med kulene. Kona Elisabeth har mange landskamper på merittlisten, men har spilt lite de siste årene. Finner hun raskt tilbake til gamle kunster, kan også dette paret ende med topplassering.

- Men så er det nettopp det: Par som spiller sammen. Sammensveising i parforhold er ikke alltid synonymt med samspill på petanquebanen. Ofte vil de enkelte for mye og blir gjerne overtente.

I fjor delte disse to parene pallplass, da begge tapte sine semifinaler. Det gjenstår å se hvordan det fortoner seg i år.


Mange rutinerte

ØPC stiller med flere lag man må se opp for. Andero Kelu har i år gått fra Follo til Økern og spiller sammen med rutinerte Ellen Andersen. Andersen fikk med seg tredjeplass og syv rankingpoeng fra turneringen på Stord i slutten av mai, og Andero Kelu er en meget stabil og god spiller. Disse vil gi de fleste kamp. 

Et annet ØPC-lag som må regnes med er Roger Støa og Hanne Arnesen. Med sin store rutine og erfaring gikk de i fjor helt til finalen, hvor det endte med 13-10 tap mot duoen fra OPC. 

Maija Juva og Larry Young er et ØPC-lag som kan gå svært langt. Duoen vant V65-turneringen i Vestby i februar og samme aldersbestemte turnering i helgen. Larry har vist bedre spill enn på mange år, og var i april den store formspilleren her til lands. Etter Frisco Cup toppet han attpåtil hele rankingen, med mange flotte resultater. Merk bare at dette er nok et ektepar.

Se opp for

Bergen Petanque Klubb kommer over fjellet med hele fire lag i denne øvelsen. Fra BPK ber vi publikum se opp for paret Ida Sæbø Larsen og Hadi Khaddaj. Hadi har bodd i Oslo det siste året, og blitt observert i god form i flere av hovedstadens parker. På dette laget er potensialet stort.

Gunvor Berge og Bjørn Vidnes fra Oslos stolthet er også en mixduo som man skal følge litt ekstra med. Det er litt som Italias fotballandslag med disse to, de sliter litt i innledende. Kommer de helberget fra gruppespillet, kan det gå hele veien. – Akkurat som det gjorde i Vika tidligere i vår.