NM 2015: Vi vurderer Veteran 55+

15.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann, og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rubrikk for gjetting på hvem vedkommende er...

Vi vurderer: V55

I Ytre Enebakk skal 14 lag fra seks klubber slåss om tittelen som Norgesmester i V55 dobbel. Feltet domineres av klubber fra Holmestrand som har hele seks lag med. Grunnen til at det ikke stiller flere lag til start i denne øvelsen er ikke at vi har få spillere over 55 her til lands, men fordi øvrige velger å prøve seg i åpen dobbel.

Øverst på pallen

Helge Skjørberg må, som i V65, nevnes sammen med makker Hans-Erik Røneid Hansen. Vi har tidligere gjettet denne duoen som favoritter i overnevnte øvelse, og må tåle at vi har øynene rettet mot dem også i V55. Vi ser for oss at det blir mye bra leggespill i denne klassen, og det er få her til lands som er bedre til dette enn nettopp denne Holmestrandsduoen.

Geir Høistad og Birger O. Hansen er i samme båt, og vi forventer at dette holmestrandlaget vil gå veldig langt. Vi tror det holder til pallplass. Her får de trolig selskap av to damer fra Hølen.

Kristjana Møller og Reidun Johansen vet hva som skal til, og står med tre gull og tre sølv hver i denne klassen. I fjor ble det gull i V65-klassen, og de to rutinerte damene kan absolutt komme på pallen igjen.

Se opp for…

Helge Skjæveland og Trond Sandvik fra Stord. Dette er Sandviks første NM, mens Skjæveland var med på trippellaget fra SPK som tok seg til kvartfinalen i åpen trippel i Tønsberg. Duoen er sjeldent å se på Østlandsturneringer, men vi legger merke til at de ble Vestlandets beste lag i Stordturneringa i mai, med sin semifinale. Dette er nok en duo som kjenner hverandre godt.

Vi har troa også på Arne Bergmål og Thor A. Smestad fra Hølen. Dersom denne duo har funnet litt av gammel form kan de nå langt. Dette er begge klassespillere som har spilt petanque i mange år. Sitter spillet som de viste for noen år tilbake, vinner de NM i denne klassen.

Hva tror du? Lever inn din tippekupong (se veiledning)!