NM 2015: Vi vurderer Superveteran

15.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann, og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rubrikk for gjetting på hvem vedkommende er... (Se konkurranseregler)

Veteran +65

- eller Superveteran, som vi gjerne kaller det - arrangeres i år for tredje gang. Første år stilte 10 par superveteraner. I 2014 fikk vi se 17 lag, mens det i år er 16 par som skal kjempe om edelt metall på stadion i Ytre Enebakk.

Superdramatisk

De som ble igjen og så finalen på torsdagen i Tønsberg fikk se en dramatisk finale. Superduoen Reidun Johansen og Kristjana Møller fra Hølen lå under 1-7, men snudde og vant 13-11 over forhåndsfavorittene Helge Skjørberg og Birger Otto Hansen fra Holmestrand. Som regjerende mestre må de finne seg i at vi nevner dem som en mulig medaljekandidat også i år, selv om vi har lagt merke til at de har spilt litt mindre enn vanlig.

Favoritter fra Holmestrand

I fjor gikk det altså nesten hele veien for Helge Skjørberg og Birger Otto Hansen. Laget hadde veldig klare roller med Helge som legger og Birger Otto som skytter. I år har de forandret litt på lagkonstellasjonen i Harriet Backers fødeby, og sølvduoen Skjørberg/Hansen kommer med nye makkere. Splittelsen til tross, vi tipper begge lagene til topps!

Helge Skjørberg har denne våren vist at han absolutt har leggeformen inne, og på en god dag virker det som at han kommer seg inn på poeng uansett bane eller motstanderkuler. Med seg på laget får han i år Hans-Erik Røneid Hansen, og denne duoen kan bli meget skummel.  Det at disse hedersmenn har formen inne dokumenterte de med å bli kvalifisert for veteranslandslaget .

Evigunge Birger Otto Hansen spiller i år med den adopterte holmestrandingen Odd-Reidar Gullbrandsen. Alle som har møtt Odd-Reidar vet at han ikke er skuddredd, og dette er et lag hvor begge spillere kan håndtere både legging og skyting, alt etter behov. Det er mye rutine i dette laget, og begge virker å trene og spille jevnt og trutt året rundt. Når vinteren gjør forholdene vanskelige i Norge, rømmer attpåtil Odd-Reidar landet for lengre treningsopphold i solfylte strøk. Dette bør gi resultater!

Hva DU mener kan ytres på banen, i sosiale media eller gis uttrykk for ved å sende inn tippekupongen til petanque.no@gmail.com.