NM 2015: Vi vurderer Presisjonsskyting

10.06.2015

Petanque.no våger seg nok en gang ut på dypt vann, og gjør vurderinger om favoritter og utfordrere i øvelsene i forkant av NM. Dette er dessuten en del av den etter hvert så tradisjonsrike gjettekonkurransen vi hvert år inviterer til i forkant av NM.

I år stiller vi med ny tippegeneral, også h*n i full anonymitet. Tippekupongen har for øvrig ingen rublikk for gjetting på hvem vedkommende er...

10. juni debuterer h*n med første synsing. Dette er dagen hvor frist for påmelding til NM går ut, men i grenen Presisjonsskyting er de kvalifiserte allerede klart.

(Les om konkurransen)

Kvalifiserte: (alfabetisk rekkefølge)

Bastien Testaniere, OPC

Benny Bel-Lafkih, GPK (regjerende norgesmester)

Bjørn Arne Nordhagen, HPK

Bjørn Vidnes, OPC

Daniel Hushovd, HPK

Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, GPK

Jim Pettersen, FPK

Johnny Skjørberg, HPK

Jon Nordborg, SON

Lars Sleen, SPK

Morten Torp, FPK

Per Klevenberg, FPK

Rivosoa Nasoloiaina, OPC

Ronny Gudmundsen, ØPC

Trond Rekdahl, ØPC

Viljar Losnegard, SPK

 

Presisjonsskyting

Etter et NM i 2014 der hele 50 spillere valgte å prøve seg på presisjonsskyting, ble det på Tinget enstemmig vedtatt at en fra og med 2015 skulle gå bort fra løsningen der alle som ønsket å prøve seg fikk prøve seg under selve mesterskapet. Ansvaret for kvalifiseringen ble gitt til fire ulike distrikter, med et antall plasser ut fra hvor mange lisenser som ble løst i de tilhørende klubber foregående år. 15 plasser skulle fylles, og nummer 16 var regjerende mester.

Tøffe forhold under Oslos kvalifisering gjorde at mange av storkanonene ikke klarte å kvalifisere seg i år. Andre igjen overrasket positivt. De fleste ville nok regnet å se spillere som Ole Hågensen, Youssef Taoubane og Marius Wang blant de 16 som skulle skyte om NM-gull, men på åstedet til Oslo-distriktet ville det seg ikke slik.

Favoritten

Det blir umulig å ikke nevne Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen som den store favoritten også i år. Han har to tidligere NM-gull i disiplinen og har de siste månedene trent systematisk på nettopp denne øvelsen. Dette sammen med sønnen Gabriel, som  kvalifiserte seg på imponerende vis i et ekstremt tøft felt i Oslo. Kan dette være året for ny norsk rekord?

Benny er vant med å være favoritt, og at det skal være store forventninger. Dette gjør han til den store favoritten foran årets NM i skyting. At det er far og sønn som skal representere den skyteglade klubben GPK er også en artig kuriositet.

Utfordrerne

Rivo Nasoloiaina spilte sin første turnering her til lands uka etter fjorårets Norgesmesterskap, og den glade mannen fra Madagaskar har etterhvert gjort seg bemerket. I skytekvalifiseringen i Oslo ble det 19 poeng, men han skjøt hele åtte énere.

Med litt mer marginer i sitt favør, og dersom han holder beina borte fra matta, kan han bli meget skummel i Ytre Enebakk. Rivo trener en del på disiplinen, og leker med den nåværende norske rekorden. Se opp for ham!

Bastien Testaniere har sølv i øvelsen fra 2013, og skjøt 19 i kvalifiseringen. Han har etterhvert blitt  meget stabil og skyter mye. Det er få som tilbringer mer tid i parken enn Bastien, og toppnivået er veldig, veldig bra. Med den voldsomme bakskruen kan det fort bli en del fempoengere.

Man kan ikke snakke om utfordrere uten å ta med Trond Rekdahl. Han har to gull, to sølv og én bronse fra tidligere. Etter en 10 mils kjøretur fra Askim skjøt han 18 i kvalifiseringen under tøffe værforhold. Grisen han traff klokkerent på 8 meter reddet avansement, på bekostning av Ranu Homniam som på samme poengsum ikke hadde noen fempoengere.

De unge håpefulle

Det er flere unge som skal skyte i NM. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih er kjent for de fleste, og kan absolutt være en medaljekandidat. Ungguttene Lars Sleen og Viljar Losnegard fra Stord skal ha fått en skytematte innendørs for å skjerme seg fra vær og vind på Stord. Etter det vi får fortalt varierer det fortsatt mye i prestasjonene, men toppnivået skal være høyt. Med fullt fokus på fredag kan dette bli veldig spennende.

Se opp for

Ronny Gudmundsen skjøt best (25 poeng) i Oslo-regionens kvalifisering, og den som skjøt aller mest var Johnny Skjørberg med sine 36 i Holmestrand. Da kommer man ikke utenom å bli forventet minst i en kvartfinale, og der vet vi alle at alt kan skje!

Vi gleder oss vertfall. - Og husk å levere tippekuppongen! Premien til den som gjetter mest og best er et kulesett til en verdi av 1.000 kroner!