Oppdaterte rankingtabeller

02.06.2015

Stord Petanqueklubbs første rankingturnering er gjennomført, og FOR en turnering det var! Et helt smertefritt arrangement gjennomført av en gjestfri gjeng petanqueentusiaster.

Det eneste skår i gleden er at det var relativt få petanquespillere fra østlandsklubbene som fikk oppleve denne helgen. - Bare og få oppleve klubbens egen speaker, var verdt hele turen over fjellet. 

Bildet over viser nettopp denne speakeren, Joar Losnegard. Sindre Vikanes sitter bak i sekretariatet.

Det var også musikk under turneringen, noe artikkelforfatteren selv satte stor pris på. Her opplevde vi den eneste arrangørtabben, men denne var til gjengjeld ganske stor. Tenke seg til at spillelisten verken inneholdt «Dar kjem dampen» med Ivar Medaas eller «Me skulle plukka plommer i Hardanger» med 3 busseruls.  Nå er nok dette noe som kan rettes til neste turnering, og DA har vi ikke noe å sette fingeren på. 

- For å hjelpe klubben til neste år har vi lagt inn YouTube-lenker i avsnittet over.

Nå over til hva lørdagens turnering fikk av betydning for utdeling av rankingpoeng for spillere og klubber: 31 dobbellag betyr at 108 poeng skal fordeles i spiller- og klubbrankingen.

Spillerranking

Hele 23 nye spillere fikk sine første rankingpoeng under Stordturneringa, og mange kom på denne rankinglisten for første gang i sin petanquekarriere. Benny Bel-Lafkih (GPK) ledet rankingen før dette stevnet og med sin seier rykket han ytterligere fra sine nærmeste konkurrenter. Forspranget er nå på 12 poeng ned til andreplassen som Larry Young (ØPC) innehar. Bel-Lafkih har etter 5 turneringer 38 poeng.

Det er å bemerke at Eli Gjengstø (GPK) klatrer på sammenlagtlisten og er nå oppe på en 3. plass med sine 21 poeng.  Gjengstø sitt hopp fra 12. til 3. plass var det av betydning av endringer på toppen av denne listen. Det var for øvrig store endringer nedover på sammenlagtlisten.

(Se hele spillerrankingen)

Klubbranking

Groruddalen Petanque Klubb er atter på topp med sine 123 poeng. Det har vært en litt treg start på  for denne klubben i starten av sesongen. Etter fem turneringer leder nå de seneste års sammenlagtklubb.

Spørsmålet er om klubben har klatret opp på toppen for å bli der ut sesongen. Det er slettes ikke med stor margin GPK leder: Ned til nest beste klubb, Oslo Petanque Club, er det bare 6 poeng.

Det er en stor prestasjon av Stord Petanqueklubb som ble beste klubb sammenlagt under sin egen turnering. Med dette er klubben nå landets femte beste klubb og har rykket forbi storklubber som Holmestrand Petanqueklubb. Enda viktigere: Stord er best i vest. - Så får vi se hvordan denne lille vestlandskampen vil utarte seg utover sesongen.

(Se hele klubbrankingen)