Ranking 2024 | Status etter NM

08.07.2024

Stord Petanqueklubbs Stein Sele har til vår glede tatt på seg å føre rankingtabeller fremover, og vi kan i dag presentere status både for spillere og klubber. Som en ekstra bonus er også tabell for NM-øvelsene blitt utarbeidet.

Spillerranking

Ingen samlet flere poeng under Norgesmesterskapet enn Benny Bel-Lafkih, og så er det også han som troner spillerrankingen så langt i sesongen. Hele 125 poeng fordelt på 11 turneringer/øvelser.

På topp 6-listen som etter endt sesong gir reisestøtte (samt vandrepokal og glassvase til vinneren) finner vi 5 GPK-ere, kun forstyrret av HPKs Johnny Skjørberg på en sterk andreplass med 101 poeng.

Vi finner kvinnelige spillere både på fjerde- og femteplass: Eli Gjengstø og Ranu Homniam. Her skiller kun ett eneste poeng. De tre beste plasseringene er garantert støtte, og den tredje beste kvinnelige rankingsamleren er i skrivende stund landslagskollega Gunvor Berge på 11.plass.

Men hva med deg? Hvor på listen er du?

(Se hele listen)

Klubbranking

Selv om spillerrankingen preges av individuelle poengfangster, høster landets største klubb såpass med poeng over hele rekka at det skal mye til for at ikke Stord ikke ender som sammenlagtvinner på klubbrankingen i år. Totalt 1272 poeng har så langt tikket inn på SPKs konto.

På andre- og tredjeplass finner vi Holmestrand og Groruddalen på henholdsvis 745 og 688 poeng. Kan GPK karre seg opp på andreplass, eller vil langt større HPK beholde forspranget?

(Se hele listen)

NM-ranking

Smått utrolige 146 spillere samlet 5 eller flere rankingpoeng i løpet av Norgesmesterskapet 2024. Utrolig nok kom fem spillere av GPKs lille tropp på 6 spillere på de fem øverste plassene. Harald Gjøsæter fra SPK er nærmest å true groruddølingene med sin 6.plass.

La oss heller ikke glemme å nevne det gledelige i at alle de tre juniorer som deltok havnet på listen!

(Se hele listen)