Knoll og Tott tipper NM 2024: Trippelen

25.06.2024

Endelig er tiden for petanque-NM her. Det betyr også at Knoll og Tott har børstet støv av skrivemaskinen og tippet alle årets NM-øvelser, som i år går av stabelen i historiske omgivelser på Stord. Seks år etter forrige NM på Stord, skal hele Norges petanque-elite tilbake til “Sommarøyo”, og jaggu ser det også ut til at de vil leve opp til sitt sommerlige kallenavn! 

 

Sist ut i Knoll og Tott sin forhåndsomtale er selve høydepunktet, Trippel åpen. Det blir dessverre ingen kongepokal i år, men øvelsens prestisje er ubestridt. Kan noen tukte Marius, Marius og Max? 



Knoll og Tott vurderer NM Trippel åpen

 

Knoll: Etter mange års dominans fra Groruddalen Petanqueklubb i denne øvelsen tidligere, har trippeløvelsen for alvor blitt noe Oslo Petanque Club og Marius Wang, Marius Breimo og Max Carlström-Refsum er eksperter på. Fire av de seks siste årene har kongepokalen gått til OPC, der denne trioen har vunnet tre av disse og er regjerende mestere i øvelsen. Favoritt-tipset må derfor gå hit. 

 

Tott: Jeg har minst like stor tro på Groruddalens Ranu Homniam, Charlotte Jayer og Robert Pettersen. Ranu og Robert tok bronse i denne øvelsen under fjorårets NM sammen med Jean Espic, og er på papiret minst like sterke med Jayer på laget. Homniam og Jayer kommer rett fra et EM der de har levert meget gode resultater og spill, og med ringreven Pettersen på laget tror jeg de går hele veien. 

 

Knoll: Holmestrand Petanqueklubb pleier som regel å blande seg inn når medaljene skal deles ut i NM, og trippelen blir nok intet unntak. Trioen Johnny Skjørberg, Bjørn Arne Nordhagen og Are Rystad vil trolig være med i medaljekampene. 

 

Tott: Gå nå ikke på smellen med å utelukke Benny Bel-Lafkih, Eli Gjengstø og Rune Kristoffersen. Er det noen som vet hva som kreves så er det denne trioen her. Finner de flyten, kan de andre fort glemme gullet. 

 

Knoll: Rutine og det å vært i disse situasjonene før er helt klart en fordel ja, og derfor vil jeg til slutt nevne evigunge Tom Johansen, Roger Støa og Ronny Gudmundsen. Spiller ikke like mye som før, men når medaljer under trippelen skal deles ut, vet vi at de ønsker å være til stede!