Knoll og Tott tipper NM 2024: Dobbeløvelsene

24.06.2024

Endelig er tiden for petanque-NM her. Det betyr også at Knoll og Tott har børstet støv av skrivemaskinen og tippet alle årets NM-øvelser, som i år går av stabelen i historiske omgivelser på Stord. Seks år etter forrige NM på Stord, skal hele Norges petanque-elite tilbake til “Sommarøyo”, og jaggu ser det også ut til at de vil leve opp til sitt sommerlige kallenavn! 

 

NM-fredagen med Dobbel damer og Dobbel åpen teller totalt 78 lag fordelt på de to klassene, en øvelse der vi vet det kan komme overraskelser!

 

Knoll og Tott vurderer NM Dobbel damer

 

Knoll: De som gjerne hadde vært å regne som de største favorittene i dameklassen, Ranu Homniam og Charlotte Jayer fra Groruddalen Petanqueklubb, stiller i årets NM i den åpne klassen, noe som åpner denne øvelsen veldig opp. Nesten så åpent at jeg ikke klarer å plukke ut en favoritt på papiret. 

 

Tott: Her kan mange lag vinne, men hjemmebanefordelen vipper det for meg i favør Lisbeth Merete Johannesen og Sissel Lekven. Godt definerte roller, stabile spillere og med en god opplevelse med bronse i øvelsen fra fjorårets NM. I år går det til topps!

 

Knoll: Jeg tenker at størst konkurranse får de fra ringreven Lisbeth Fossen i makkerpar med Matte Bakke Åkvåg fra Økern Petanque Club. Lisbeth har rutinen og erfaring fra både landslag og viktige NM-kamper gjennom en lang karriere, og sammen med Åkvåg kan dette bli gull. 

 

Tott: Heidi Skjørberg Nilsen fra Holmestrand Petanqueklubb ble trukket fram i singel-spådommen, og sammen med Veronica Mathiesen kan de absolutt gå vegen i dobbelen. De tok bronse sammen i denne øvelsen i fjor, og ingen ville blitt overrasket om de tok et steg og to opp på pallen i år. 

 

Knoll: Da slenger jeg opp Toini Hoel og Linda Jørgensen fra Bergen Petanqueklubb som en ufordrer til slutt. Hoel har mye erfaring fra landslagsspill og medaljer fra NM over flere år, og damene har spilt sammen ved en rekke anledninger tidligere. Dette kan fort bli det helt store. 



Knoll og Tott vurderer NM Dobbel åpen

Knoll: Fjorårets NM Dobbel åpen ble noe overraskende vunnet av den 76 år gamle, levende legenden, Jean Jaques Razaka fra Oslo Petanque Club i makkerpar med storskytter Rivosoa Nasoloniaina. “Rivo” er ikke med til årets NM, og jeg tror derfor at det blir noen andre som får smake på gullet under denne øvelsen på Stord. Jeg tror nemlig vi får se det første rene damelaget som vinner åpen klasse i dobbelen, og at Ranu Homniam og Charlotte Jayer går helt til topps. 

 

Tott: Spenstig tips og helt på sin plass. Jeg tror de vil få størst problem med å slå sine gode venner og “kolleger” fra både klubb og landslag, Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø. Paret har vunnet mix-øvelsen sammen flere ganger, og kan fort ta den åpne dobbelen her på Stord. 

 

Knoll: Det er et veldig sterkt felt i denne øvelsen, og dette kan også fort bli Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen fra Holmestrand Petanqueklubb sitt år. Rutinerte karer som har vunnet det meste fra tidligere. 

 

Tott: Trippel-kongene fra Oslo Petanque Club, Marius Wang og Max Carlström-Refsum må også nevnes her. De har vunnet trippel-øvelsen flere ganger de siste årene og vant denne øvelsen sist de var på Stord. Gode vibber og minner fra den gangen kan absolutt vippe det i Oslo-gutta sin favør. 


Knoll: Vi må uansett ikke utelukke vertsklubben, og kanskje det største håpet fra Stord Petanqueklubb i øvelsen er Tore Blokhus og Odd Kvarme. De tok bronse sammen i fjorårets NM, vant nylig rankingturneringen i samme øvelse på Stord og kan fort stikke av med et NM-gull på hjemmebane. Se opp for denne duoen!