Knoll og Tott tipper NM 2024: Alene igjen på toppen

22.06.2024

Endelig er tiden for petanque-NM her. Det betyr også at Knoll og Tott har børstet støv av skrivemaskinen og tippet alle årets NM-øvelser, som i år går av stabelen i historiske omgivelser på Stord. Seks år etter forrige NM på Stord, skal hele Norges petanque-elite tilbake til “Sommarøyo”, og jaggu ser det også ut til at de vil leve opp til sitt sommerlige kallenavn! 

 

Så langt har Knoll og Tott tatt for seg åpningsdagen under årets NM, nemlig veteranklassene. Neste øvelse der fasit (?) skal publiseres er singelen - dagen en bare har seg selv å stole på. 



Knoll og Tott vurderer NM Singel kvinner

 

Knoll: - Over hundre spillere skal i aksjon på NMs avslutningsdag. Hvem tenker vi må tåle faorittstempelet blant damene? 

 

Tott: - Sølvvinner fra VM i 2022 og Norges representant under det nåværende EM i singel, Ranu Homniam fra Groruddalen Petanqueklubb, blir naturlig favoritt herfra i alle fall. Umulig å komme utenom. 

 

Knoll:  - Ja, en finale mellom hun og landslagskollega og klubbvenninne Charlotte Jayer skal vel godt gjøres å unngå. Da må de nesten møtes i en utslagskamp på veien til en finale? 

 

Tott: - Definitivt. Men alt kan skje i petanque, og plutselig har for eksempel Heidi Skjørberg Nilsen fra Holmestrand Petanqueklubb blandet seg inn i gullkampen. Hun har vært stabilt god over mange år, vant denne øvelsen i 2022 og kan fort stikke av med årets NM-tittel.

 

Knoll: - Gunvor Berge, også en med fartstid på landslaget og flere NM-medaljer over en lengre periode, vil blande seg inn her. Men hva med vestlandet? 

 

Tott: - Da vil jeg gå for en av de yngre spillerne og nevne Kim Czernia Veland, som spiller for Stord Petanqueklubb i NM. En liten joker der altså. Ta også med Toini Hoel fra Bergen Petanqueklubb, så tenker jeg at favorittene er dekket. 

 

Knoll og Tott vurderer NM Singel herrer

 

Knoll: - NMs største øvelse er herre-singelen, med 83 spillere. Hvem står igjen alene på toppen? 

 

Tott: - Benny Bel-Lafkih fra Groruddalen Petanqueklubb  får favorittstempelet. Denne øvelsen er han en mester i, han spiller EM i singel nå i opptakten til NM og er nærmest umulig å slå om han finner flyten. 

 

Knoll: - Jeg tenker Robert Pettersen er en omtrent like stor kandidat til å ta det. I tillegg vil jeg nevne både Marius Wang og Johnny Skjørberg i kategorien bak Bel-Lafkih. Stødige menn alle tre, som kan både skyte og legge, og som har gjort det godt i denne øvelsen tidligere. 


Tott: - Hjemmebanefordelen kan spille inn her, og en som både kan skyte og legge er Stord Petanqueklubbs Viljar Losnegard. Mindre aktiv enn tidligere år, men absolutt en jeg tror kan overraske i øvelsen og blande seg inn toppen.