Knoll og Tott tipper NM 2024: Veteranklassene

21.06.2024

Endelig er tiden for petanque-NM her. Det betyr også at Knoll og Tott har børstet støv av skrivemaskinen og tippet alle årets NM-øvelser, som i år går av stabelen i historiske omgivelser på Stord. Seks år etter forrige NM på Stord, skal hele Norges petanque-elite tilbake til “Sommarøyo”, og jaggu ser det også ut til at de vil leve opp til sitt sommerlige kallenavn! 

 Og med historisk gruvedrift som omkranser NM-arenaen på Stord, tenker Knoll og Tott det er på sin plass å starte denne tippeøvelsen med veteranklassene.

Knoll og Tott vurderer NM V65

NM 2024 starter allerede onsdag 26. juni med V55 og V65-øvelsene, der enkelte må ta stilling til om de vil spille med “ungdommene” i 55-årsklassen eller blant den eldre garde. 

Knoll: V65-klassen ser jo nesten sterkere ut enn V55. Samtidig er det noen flere lag i V55-klassen.

Tott: Her er det mye medaljer og rutine i begge klasser, det er helt sikkert og visst. Hvem har du aller mest troen på i V65-øvelsen? 

Knoll: Det er umulig å komme utenom Ståle Baksetersveen og Bjørnar Endal fra Holmestrand Petanqueklubb. Mesterne fra både 2023 og 2022 i Stokke vet hva som gjelder. Ståle har vært og spilt på Stord flere ganger tidligere og kjenner miljøet der borte. 

Tott: Jeg har også stor tro på deres klubbkamerater Odd Reidar Gulbrandsen og Birger O. Hansen. Jeg har kommet ut av tellingen på antall medaljer i NM på den duoen der, og kan fort være de som tar tilbake V65-tronen på Stord. 

Knoll: Hva med de lokale veteranene, som sikkert har ligget i hardtrening på NM-banene i ukesvis? 

Tott: Trond Sandvik og Per Geir Vatna fra Stord Petanqueklubb kan fort være de som vipper Holmestrand-lagene lenger ned på pallen. En medalje er i alle fall innen sikte. 

Knoll: Evigunge Jean Jaques Razaka og Svein Bruu kan også fort ta dette hjem til Oslo. Duoen fra Oslo Petanque Club har medaljer i fleng å vise til, og i forrige NM gikk Razaka helt til topps i den åpne NM-øvelsen. Så pass på, veteraner! 

Hva så med NM V55?

Tott: Mange sterke navn også blant V55-gjengen. Det største favorittstempelet må vel sies å være Robert Pettersen og Rune Kristoffersen fra Groruddalen Petanqueklubb? 

Knoll: Ja, uten tvil. Ikke akkurat flust av veteran-gull i GPK, men her går det nok veien. Også i denne veteranklassen tror jeg at Holmestrand vil blande seg inn i gullkampen, og da spesielt Johnny Skjørberg og Edvard Fjære. Skjørberg er medaljegrossist, og når han stiller opp i veteranklassen så lukter det svidd sammen med makker Fjære. 

Tott: En nokså jevn klasse når jeg ser på deltagerlisten, men jeg blir ikke akkurat overrasket om Tom Johansen og Lisbeth Fossen fra Økern Petanque Club tar en medalje her. De har rutinen og medaljer i fleng fra tidligere. Deres klubbkamerater i Roger Støa og Marianne Myrbråten må også nevnes blant medaljekandidatane. Sterk duo.

Knoll: Med NM på Stord så ville det overrasket meg om ikke et vestlandsk lag stakk av med en medalje i denne klassen. På Karmøy holder den tidligere Follo-spilleren Jim Pettersen til, og han og makker Knut Jarle Nes fra Karmøy Petanqueklubb kan fort melde seg på her. 

Tott: Jeg fikk lyst til å slenge Odd Kvarme og Jarle Grov fra Stord Petanqueklubb inn i miksen. Om Kvarme finner skyteformen og Jarle legger godt, kan det gå fryktelig så langt!