EM Singel/Dobbel/Mix 2024

17.06.2024

Europamesterskapet i Petanque avholdes i sveitsiske Martigny fra 19. - 23. juni. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih skulle følge landslaget fra ringside som delegat.

På landslaget spiller hans far Benny Bel-Lafkih og gode venner Bastien Testaniere, Charlotte Jayer og Ranu Homniam. Gabriels mor Eli Gjengstø fungerer som coach sammen med Marius Breimo, som i praksis overtar Gabriels delegatoppgaver.

Det har vært en spesiell - og svært tung - oppladning til mesterskapet, men det har vært viktig for alle involverte å gjennomføre turen og EM. Gabriel er med i våre hjerter, og han står stadig oppført som delegat.

Vi vil etter beste evne forsøke å oppdatere underveis, både med bilder, resultater og live streaming på Petanque.no sin Facebookside. Vi anbefaler også arrangørens egne nettsider: cep-my24.com.

Fem mesterskap spilles disse dagene. Spillerne fordeles som følger:

  • EM Singel Kvinner: Ranu Homniam
  • EM Singel Menn: Benny Bel-Lafkih
  • EM Dobbel Mix: Charlotte Jayer og Bastien Testaniere
  • EM Dobbel Kvinner: Charlotte Jayer og Ranu Homniam
  • EM Dobbel Menn: Benny Bel-Lakfih og Bastien Testaniere

Den norske delegasjonen reiser til Sveits tirsdag kveld, og mesterskapene starter onsdag med første kamp i innledende. Torsdag spilles runde 2 og 3, og innledende spilles ferdig fredag. Lørdag gjennomføres åttendedels og kvartfinaler i EM, samt kvart og semi i Nasjonscupen. Søndag er det semi og finaler.