GPK-helgen gjennomført i Gabriels ånd

17.06.2024
Groruddalen Petanque Klubb er stort sett i toppen, det være seg resultatlister i turneringer eller sammenlagtlister, tross mindre enn 20 medlemmer. Slik gikk det også i GPKs egen turneringshelg 15. - 16. juni.
 
I år var det alt annet enn en selvfølge at GPK-helgen ble gjennomført. Primus motor de siste årene var Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, ildsjelen og talentet som nylig gikk bort i en alder av 23 år. I samarbeide med gode venner i klubben ønsket foreldrene likevel å gjennomføre helgen - i Gabriels ånd.
 
 
 
Dermed ble det spill i Torshovparken med krevende baner, 100% av påmeldingsbeløpet ut i premier, og en god slump donasjon i tilleggspremier. Samtlige kamper ble spilt fra 0 til 13, og finalene var ferdige henholdsvis kl. 18 og kl. 19. Med dystre værutsikter begge dager får man også takke de som styrer med slikt, for strålende solskinn to dager til ende.
 
Det kunne fint vært flere påmeldte under lørdagens trippel, men spådd regnvær får ta en del av skylden. 12 lag var ett eneste lag for lite til poenggivende B-sluttspill, men tre av fire ønsket likevel å gjennomføre. OPCs Svein, Jean Jaques og Momo vant finalen 13-4 og fikk innsatsen tilbake, med spiselige trøstepremier til de øvrige på B-pallen. Det skal også sies at ferden kunne endt i semifinalen, for denne ble vunnet med minst mulige margin!
 
 
Det motsatte må kunne sies om laget som gikk til topps i A-sluttspillet. Gabriels drømmelag Ole, Lars og pappa Benny vant riktignok "bare" 13-9 og 13-8 i de to første kampene, men fant fanny i siste innledende. GPK-trioen fulgte opp med 13-4 i kvart mot Tom, Francois og Ståle, samme siffer i semi mot Ragnar, Lise og Birger, og ikke mindre enn 13-2 i selve finalen mot Marius, Bastien og Øystein! Resterende semifinalist, Mustapha, Camel og Rune tapte 5-13, etter fannyseier i sin kvart.
 
Apropos seire, det skal også nevnes at GPK satte ekstra press på seg selv ved å utlove premie til de som klarte mesterstykket å slå et rent GPK-lag i løpet av turneringen... Larry, Per og Oddvar greide dette allerede i innledende, mens Ragnar, Lise og Birger knuste samme lag i kvartfinalen. Uten å nevne navn: Spillerne er på landslaget og en av de skriver disse ord.
 
Som om det ikke er nok, utlovde Brødrene Hågensen det samme PLUSS en pen pengesum til de første som (eventuelt) slo de på søndagen. Søskenidyllen ble midlertidig brutt allerede i første kamp, da Heidi og Lisbeth med sin 13-4 -seier innkasserte nok til både kaffe og kanelboller fra nabolagets cafe. Begge lagene skulle uansett gå videre til A-sluttspill, helt til både finale for jentene og semifinale for brødrene.
 
Med 22 lag fordelt på 6 puljer måtte fire skillematcher spilles, etter forhåndstrukket oppsett. Begge de to puljevinnerne som måtte spille, Lars/Benny og Arne/Egil, gikk videre til A. Tapende lag fikk spille videre i B-sluttspillet, direkte inn i kvartfinalen. Ett av disse, Krister og Bjørn som tapte mot Lars/Benny, gikk helt til B-finalen. Her ble derimot Tom og Ronny altfor sterke: 13-4. Tapende semifinalister ble Eva og Edvart (12-13!) og A-semifinalistene fra dagen i forveien: Ragnar og Lise.
 
 
Lars og Bennys seier i skillematchen sendte de videre i en relativt tøff vei til finalen. Allerede i kvartfinalen måtte de to måle krefter med Ranu og Robert. Joachim og Ole ble deretter slått ut i semi, begge kamper endte med 13-7.
 
Nesten samme siffer ble det i finalemotstander Heidi og Lisbeth sin kvart mot brødrene Olsen (13-8), mens finalen ble sikret i en hard semi mot Aziza og Simo (13-11). Lars Storaker Bruu og Benny Bel-Lafkih var derimot hakket hvassere i begge posisjoner i finalen, og vant 13-4.
 
 
Vi gratulerer vinnere og øvrige på pallen begge dager!
 
Tusen takk til unge Leon som holdt stand i sekretariatet begge dager, og til hans enda yngre medhjelpere Thea og Matheo på søndag. Gabriel ville digget at nettopp dere styrte showet! Takk også til våre "utenbys" måldommere Are og Johnny som hjalp til uten et sukk, og til spillerne som fungerte som turneringsjury. Ikke minst: TAKK til dere som hjalp oss med å rydde underveis, som kom med kaffe og cola mellom slagene, og som på alle mulige måter gjorde denne helgen fin og verdig.
 
 

GPK Trippel

15. juni 2024, Torshovparken i Oslo
1. Lars Storaker Bruu, Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih, GPK
2. Marius Breimo, Øystein Kruge og Bastien Testaniere, OPC/GPK
3. Ragnar Weseth, Lise Østby og Birger O Hansen, SIN/BFII/HPK
3. Mustapha Djebrouni, Camel Benkheira og Rune Kristoffersen, OPC/GPK
 
5. - 8. plass
Tom Soto, Francois Soto og Ståle Baksetersveen, HPK
Charlotte Jayer, Ranu Homniam og Eli Gjengstø, GPK
Edvart Fjære, Johnny Skjørberg og Are Rystad, HPK
Larry Young, Oddvar Karlsen og Per Klevenberg, FPK
 
B1 Svein Bruu, Jean Jaques Razaka og Momo Zahri, OPC
B2 Odd-Reidar Gullbrandsen, Cori Rico Payo og Arnstein Barstad, HPK
B3 Joachim Hågensen, Vidar Hauger og Signe Hovind, GPK/OPC
B3 Ronny Gudmundsen, Tom Johansen og Roger Støa, ØPC
 
 

GPK Dobbel

16. juni 2024, Torshovparken i Oslo
1. Lars Storaker Bruu og Benny Bel-Lafkih, GPK
2. Heidi Skjørberg Nilsen og Lisbeth Fossen, HPK/ØPC
3. Aziza Driouch og Simohamed Menzhi, GPK
3. Ole Hågensen og Joachim Hågensen, GPK
 
5. - 8. plass
Arne Olsen og Egil Olsen, FPK
Øystein Kruge og Rune Kristoffersen, OPC/GPK
Johnny Skjørberg og Are Rystad, HPK
Ranu Homniam og Robert Pettersen, GPK
 
B1 Tom Johansen og Ronny Gudmundsen, ØPC
B2 Krister Jansson og Bjørn Vidnes, ØPC/OPC
B3 Eva Fjære og Edvart Fjære, HPK
B3 Lise Østby og Ragnar Weseth, BFII/SIN
 
Øvrige lag
(- 22. plass)