Petanqueåret 2012

07.03.2014

Årets fremgang
BPK klarte å få med seg hele tre medaljer hjem til Bergen. Fremgangen fra første NM-deltagelse var markant: første gang fikk bergenserne noen spillere videre fra innledende runder. Denne gangen gikk mange lag videre og høstet hele 3 medaljer. Som om ikke det var nok var klubben representert som en av få norske klubber i samtlige NM-øvelser. Her gratuleres den første bergenske NM-medaljør, en opptur for Hadi Khaddaj og Ida i et vanskelig år.

Årets spiller
Benny Bel-Lafkih ble for femte gang Norges beste spiller. Ingen over ingen ved siden av, rett og slett strålende. Flere år med systematisk trening og deltakelse i norske og internasjonale turneringer har skapt den fremgangen som vi her ser. Gratulerer!

Årets klubb
Gledelig nok vant Oslo Petanque Club rankingen som årets beste klubb i jubileumsåret, det er i 2012 30 år siden stiftelsen av klubben. Klubben har markert seg resultatmessig i alle år, og er vuggen til det meste av det som spilles av organisert petanque i Norge. Her representert med to nøkkelspillere fra klubben: Signe og JJ.

Årets internasjonale bragd
Norge har flere gode resultater i veteranklassen: 2 bronse og 1 sølv fra Nordisk mesterskap og nå i år seier og med det en kjempeopptur etter endt Europamesterskap. Odd Porsmyr, Larry Young, Morten Torp og Ståle Baksetersveen vant like godt Nasjonscupen. Det er verdt å merke seg at Larry Young har vært med på alle disse oppturene.

Årets juniorlandslag
De dro til EM i Belgia for å lære og la seg inspirere, men slo hardere fra seg enn vi i det hele tatt hadde turt å håpe på. Jonatan la inntil gris, Martin var ypperlig mellommann og Pål fikk tilnavnet carreau. Yngstemann på laget, Herman, var rett og slett outstanding mot Russland. Rune var limet selv som sjef. - Gutta var en fryd å følge i mesterskapet, og de kronet det hele med å vinne banketten.

Årets kvinnelige spiller
Ranu Homniam var førstereis da hun sammen med Lisbeth, Caroline og Signe reiste til Belgia for å være Norges håp under EM. Ranu skalv av nerver da hun kvelden før mesterskapet besøkte arenaen, men hun brukte nervene til noe positivt: Ranu storspilte under mesterskapet! Spesielt imponerende med tanke på at hun knapt nok hadde hørt om petanque bare for et drøyt år siden.

Årets petanquekonger
Det var så fortjent så fortjent da Grorudspillerne vant årets kongepokal. Selv om nervene hang tykt utpå spillere fra begge lag under selve finalen, ble det en spennende finale på NMs siste dag. For andre gang kunen den gjeveste pokalen i norsk idrett deles ut i Petanque og denne gangen vant Groruddalen Petanque Klubb med Ole, Benny og Lars. Gratulerer.

Årets ildsjel
Dette er nok den tøffeste kåringen i petanque Norge, vi er velsignet med utrolig mange kandidater fra styre og stell. Tenker her både på frivillige i seksjonsstyret og i alle klubbene. Sterke utfordrere i 2012 var Ronny med sitt og klubbens NM-arrangement, Kenneth og hans klubb som arrangerte Bergen petanquefestival med det første rankingturnering i hovedstaden i vest. Men vinneren ble Lars Bentsborg som med sin iver har klart det umulige: Å skaffe et tilbud til spillere i Oslo vinterstid under motto: Petanque som helårsidrett.

Årets Oddvar
Det er flere kategorier som ikke er med i årets kavalkade. Det er sikkert flere verdige vinnere, men vi mangler bilder. Noe er derimot viktigere enn mye annet: Redaksjonen legger seg alltid ekstra iselene for å fange årets Oddvar. I år ser vi at Oddvar er foreviget under et verneverdig skilt, så får dere tolke det som dere selv ønsker.

Årets Marius(genser)

Våt og svett var han etter å preparat banen etter Frico Cup. Deretter løp han til sekretariatet for å ta imot startpenger og finpusse oppsettet. - Men så gjennomført som Marius er, går det alltid bra.

Årets landslagstrenere
Vi er heldige å ha flere internasjonale trenere, noe som har en stor innvirking på utviklingen av petanque i Norge. Jack er engasjert som trener for våre landslag for kvinner og menn, og har hatt bistand av sin assistent Dennis ved flere anledninger. Under Frisco Cup var tilstanden såpass utfordrende at de to herrene fikk ytterligere assistanse.En liten hilsen fra redaksjonen til våre tre flotte trenere: Dennis Muhl, Kalle og sjefslandslagstrener Jack Schillemans.

Årets svorske
Gledelig i Norge de senere år er våre svenske venner som ofte er å se på norske petanquebaner. Mesteren er vår svorske venn Tomas Finne. Han er en fin tilvekst for vårt miljø med sin petanquekunnskap, omgjengelighet, positive og arbeidsomme innstilling. Vi er veldig glade for at du er her, Tomas.

Årets rabarbrapike
I år fikk vi årets rabarbrakake servert under Bergen Petanquefestival, laget av Estelle Guerfi. Bare smaken av denne kaken gjør at det frister med en ny bergenstur neste sesong. Så vellykket var kaken at svenskene fant ut at tronearvingen fikk navnet Estelle. For øvrig så har foreldre til den svenske tronearving plass i mange norske petanquehjerter. Spør bare Mike i Follo neste gang dere treffer ham.

Årets balletdanser
Noen hevder at petanque ikke er idrett eller sport. Vi som driver med dette vet bedre. Når vi ser hva denne sporten kan gjøre med spillere som trener, så raser kiloene vekk og man blir som en ballet dancer i ringen.

Årets bankett
Dette er en viktig pris, og det er en klubb som har funnet nøkkelen for å heve kvaliteten på turneringer. Bergen Petanque Klubb arrangerer bedre og bedre banketter år for år. Her er det formelle taler og hyggelig sosialt samvær som knytter oss bedre sammen. Hvem som vant banketten vet redaksjonen også, men vi eier anstandighet og røper det ikke.

Årets premiepall
For redaksjonen er det premiepallen under NMs juniorklasse som vant. Det er mange grunner til dette, men at petanqueframtiden er representert er viktig for oss. Når vi også nevner kvaliteten til flere av disse spillere så ser dette lyst ut.

Årets reklame
En av våre franske venner og miljøets kanskje mest markante humørspreder ser vi nå ofte også på TV, der han sier noe som ALLE HAR. Ikke vet vi, men når Pierre Espic kommer med sine kaker og strålende humør på petanquebanen er det i alle fall mange som blir smittet av hans gode humør. - Da har ALLE DET. (link)