Minneord

15.05.2024

Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (2001-2024)

 

Med dyp sorg har vi mottatt nyheten om Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih sin altfor tidlige bortgang. Gabriel var en bauta i norsk petanque, og hans lidenskap og dedikasjon til sporten berørte mange, både i Norge og utover våre grenser. 

Gabriel representerte Norge med stolthet og fremragende dyktighet gjennom 31 A-landskamper og 10 juniorlandskamper. Hans imponerende karriere omfattet ikke bare 7 NM-gull, men også 9 sølv- og 5 bronsemedaljer, noe som viser hans store talent og harde arbeid.

Gabriel var også dypt involvert i sportens utvikling gjennom mange års innsats i styrearbeid, hvor han var en drivkraft. I tillegg til styrearbeidet engasjerte Gabriel seg som dommer, turneringsleder og var sterkt til stede på de fleste områder i sporten. 

Mer enn hans prestasjoner på banen, var Gabriel kjent for sin evne til å samle mennesker. Han spilte over hele landet og Europa, og var kjent for sin inkluderende natur og evne til å motivere og inspirere andre spillere, både på og utenfor banen. Gabriel var ikke bare en konkurrent, men en mentor og en venn for mange i petanque-miljøet. Han kunne invitere med seg uerfarne spillere inn på eget lag, og man kunne ofte se han stå å spille med nye spillere mellom turneringsrundene. 

I dag står norsk petanque i gjeld til Gabriel. Hans varme personlighet og dedikasjon til sporten har etterlatt et uutslettelig inntrykk på alle som hadde gleden av å kjenne ham.
Han var raus og inkluderende, og gjennom å holde fast ved disse verdiene vil vi ære hans minne og bevare en petanquesport helt i Gabriels ånd. 

Våre tanker og dypeste medfølelse går til Gabriels mor Eli og far Benny, og til Gabriels øvrige familie og venner. Vi vil savne hans smil, hans lidenskap, raushet og engasjement.

Gabriel vil for alltid være en legende i norsk petanque.