31 doble deltok i Vika Vår

21.04.2024

Hele 31 dobbellag tilbrakte lørdag 20. april i Melsomvik, Stokke, for å spille seg til gode plasseringer i årets andre rankingturnering. Med snø og hagl dagen i forveien var det en viss spenning også værmessig, men sola varmet og kjempet tappert mot kald vind.

Og kanskje det ikke var helt tilfeldig at fire av de mest lettkledde gikk hele veien til finalen. Petanque handler om mye mer enn å bare kaste kulene sine mot grisen. Det gjelder å stenge ute alle forstyrrende element, det være seg indre eller ytre.

Det var hårda bud for sluttspill: Etter fem runder Monrad gikk kun 4 til sluttspill.  Benny og Gabriel Bel-Lafkih var ubeseirede etter innledende, mens de tre øvrige hadde fire seire hver. Camel Benkheira og Mustapha Djebrouni hadde med sine fire seire noen få scorepoeng for lite til semifinaleplass.

Den største overraskelsen var at Tønsberg Turns Geir Høistad og relativt ferske Geir Arne Brendemo var blant de som kom seg gjennom nåløyet. Utvilsomt sterkt blant mange solide motstandere! I semifinalen kom de litt for kort mot nettopp Benny og Gabriel. 

Tredjeplassen delte de med Ranu Homniam og Ronny Gudmundsen, som aldri klarte å hamle opp med Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen. 

I innledende hadde sistnevnte ledet over Benny og Gabriel da tiden var ute, men en superrunde av sistnevnte sørget for Johnny og Bjørn Arnes eneste tap. På stillingen 9-2 i finalen gjorde holmestrandingene et byks opp til 9-6, men igjen satte far og sønn alle kluter til:

Bjørn Arne la ved gris, og Benny svarte med sprakcarreau. Bjørn Arne går for å legge, men blir litt for lang, god nok til at Johnny skyter. Han treffer og blir liggende igjen. HPK har nå to gode poeng, og Benny skyter for å redusere. Han treffer, men feilberegner lengden litt og fjerner andrekula. På hans andre skudd treffer han også Johnnys kule, og GPK kan nå fortsette å skyte seg ut av kampen. Bjørn Arne overfører med sin siste, og Gabriel både treffer og ligger igjen som poeng! Johnny kan ikke annet enn å legge, men også den blir fjernet av Gabriel. Johnny er nødt til å legge på sin siste og satse på rygg eller kontring. Kula får en stuss og det blir et åpent skudd... som treffer: 13-6. Gratulerer!

 

Vika Vår

20. april 2024, småbåthavna i Melsomvik

1. Gabriel G Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

2. Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg, HPK

3. Geir Arne Brendemo og Geir Høistad, TTP

3. Ranu Homniam og Ronny Gudmundsen, GPK/ØPC

5. -8. plass

Mustapha Djebrouni og Camel Benkheira, OPC

Øystein Kruge og Bjørn Vidnes, OPC

Simohamed Menzhi og Aziza Driouch, GPK

Rolf Bjercke og Eddie Solberg, HPK

9. - 16. plass

Vina Naidu og Else Hartveit, SAN

Francois Soto og Tom Soto, HPK

Erik Brunsell og Dag Andersen, TTP

Arnstein Barstad og Jan Erik Jensen, HPK

Line Eliassen og Lars Wilsher, HPK

Jan Vidar Christensen-Hauger og Ragnar Weseth, OPC/SIN

Fred-Olaf Korsgården og Bente Larsen, HPK

17. (B1) Are Rystad og Edvart Fjære, HPK

18. (B2) Veronica Mathiesen og Anette Røkenes, HPK

19. (B3) Mette Bakke Åkvåg og Lisbeth Fossen, ØPC

20. (B3) Eli Gjengstø og Gunvor Berge, GPK/OPC

21. - 31. plass

Øvrige lag