Damenes dag i Holmestrandhallen

04.02.2024

Aldri før har det blitt arrangert en ren dameturnering innendørs på Østlandet. Holmestrand Petanque Klubb med initiativtaker Heidi Skjørberg Nilsen i spissen sørget for et lite stykke vinterhistorie da dette ble en realitet lørdag 3. februar.

23 kvinnelige petanquespillere fra hele Østlandet møtte opp i HPK-hallen. - Noen faste travere, noen som spiller ofte, men ikke nasjonalt, og en god del som rett og slett benyttet anledningen til et comeback på petanquebanen.

HPKs Bjørnar Zell Gurrich, Edvart Fjære og Johnny Skjørberg hadde brettet opp ermene og bidro sterkt til en minnerik dag. Trioen hadde pyntet bordene med roser og hvite duker, og kjøpt inn champagneglass som alle fikk Mozell i. I tillegg fikk samtlige spillere en liten velkomstpakke med blant annet en dekorert gris. I tillegg stilte Johnny opp som dommer og turneringsansvarlig, Edvart som fotograf og Bjørnar som kokk.

Som en ekstra stor overraskelse hadde Edvart i tillegg bestilt en fantastisk kake, bare se:

Også turneringen var utenom det vanlige: Alle spilte 5 runder dobbel i innledende med data som trekte tilfeldig lag for hver runde. Til sluttspillet gikk de 8 beste videre til A og neste 8 til B. Nummer 1 etter innledende fikk nummer 8 som makker i sluttspillet, nummer 2 fikk nummer 7, etc. Og videre: Nr. 9 og nr. 16 i B-sluttspillet, etc.

Tilbakemeldingene har vært udelt positive, og mange har tatt til orde for å gjøre dette til en årlig tradisjon. Motivasjonen er at flere kvinnelige spillere skal oppleve spilleglede og engasjement, danne nye vennskap og øke sitt nettverk, forbedre teknikk og videreutvikle taktikk. 

Selv om petanque like godt spilles av kvinner som av menn, er det en realitet at det fortsatt er en nokså klar overvekt av herrespillere, særlig på turneringer. Jo flere kvinner som er aktive, jo større mulighet har vi også for videre rekruttering.

Dameturneringen i Holmestrand Petanque Klubb ble en positiv opplevelse for såvel meritterte spillere som for spillere som kaster kuler bare en gang hvert jubelår. Her kunne man spille både med lave skuldre og la konkurranseinstinktet strømme ut av alle porer. Takk for dagen!

 

A-sluttspillet

Etter fem runder innledende stod to spillere som ubeseirede: Ranu Homniam og Eli Gjengstø, med Ranu på førsteplass med bedre score. Fire spillere hadde fire seire: Mette Bakke Åkvåg, Ragnhild Kristine Andersen, Charlotte Jayer og Heidi Skjørberg Nilsen. De to resterende plassene i A-sluttspillet gikk til Riina Janson og Vina Naidu, som hadde best score av spillerne med tre seire.

Ranu Homniam skulle også gå helt til topps i sluttspillet, her i tospann med Vina Naidu. Semifinalen ble vunnet 13-2 mot Ragnhild og Charlotte, mens Mette og Heidi vant 13-10 over Eli og Riina. Finalen, som bestod av spillere fra fire klubber, endte med sifrene 13-7 til Ranu og Vina. Gratulerer!

1. Ranu Homniam og Vina Naidu, GPK/SAN

2. Mette Bakke Åkvåg og Heidi S Nilsen, ØPC/HPK

3. Charlotte Jayer og Ragnhild Andersen, GPK/BFII

3. Eli Gjengstø og Riina Jansson, GPK/ØPC

 

B-sluttspillet

Inger Berit Kristiansen var bare to fattige scorepoeng unna A-sluttspill, men tok revansje med å gå til topps i B-sluttspillet sammen med Lisbeth Fossen. - Med intet mindre enn 13-0 i finalen over Veronica Mathiesen og Nina Augustin. Semifinalen mot det rene HPK-laget Anette og Bente ble langt mer spennende, men det ble med 9 poeng for sistnevnte. I den andre semifinalen sikret Veronica og Nina finaleplass med sifrene 13-8.

1. Inger Berit Kristiansen og Lisbeth Fossen, BFII/ØPC

2. Veronica Mathiesen og Nina Augustin, HPK/BFII

3. Anette Røkenes og Bente Larsen, HPK

3. Charlotte Bjørno og Line Eliassen, ØPC/HPK

Øvrige spillere

Liv Helen Strand, HPK

Hanne Arnesen, ØPC

Ellen Meisingset, BFII

Jeanett Zell Gurrich, HPK

Eva Fjære, HPK

Marianne Myrbråten, ØPC

Ellen Sanna Andersen, ØPC