Federation Cup 2023: Bronse til GPK

10.12.2023

Med fjorårets gjeve pokal i Federation Cup friskt i minne, var det klart at Groruddalen Petanque Klubb hadde håp om nok et napp i den gedigne vandrepokalen i Europacupens B-sluttspill.

Skjønt, aller størst var håpet om å avansere opp til A-sluttspillet.

Håpet ble i realiteten slukket så snart trekningen var klar. Sveits og danske Hedebo skal vi normalt ikke kunne slå, selv om det i praksis lenge var jevnt. Faktisk stod det like etter singlene i begge oppgjør, men med kun en seier i doblene måtte begge triplene vinnes. Mot Sveits rakk GPK å vinne en trippel, før det andre laget røk på nederlag. Godt kjempet var det uansett. 

Siste oppgjør i pulja, denne mot Liberation fra Jersey, ble nokså komfortabelt vunnet, men en sammenlagtseier i innledende var selvsagt ikke nok til å gå til A-sluttspillet.

Dermed ble det atter et håp om nok en napp i vandrepokalen. - Helt til det var klart at Belgia, som virkelig hadde havnet i dødens pulje, også hadde havnet i Federation Cup. 

Ingen taper på forhånd, men man kjenner sine begrensninger. Og spillerne fra belgiske Pachy gikk hen og vant B-sluttspillet. Selvsagt. 

- Like selvsagt som Bron fra Frankrike gikk seirende ut av Europacupen 2023. Superfavorittene hadde blant annet Sarrio, Darodes, Fazzino og N'Diaye på laget.

GPKs tropp:

  • Rune Kristoffersen
  • Youssef Taoubane
  • Gabriel G. Bel-Lafkih
  • Benny Bel-Lafkih
  • Ranu Homniam
  • Robert Pettersen
  • Coach: Eli Gjengstø
Det ble altså verken pokal eller A-sluttspill for Groruddalen Petanque Klubb, men pallplass og bronsemedalje i Federation Cup smakte denne gangen som gull! Den største seieren var å i det hele tatt klare å stille tropp: I siste sekund og med minst mulig margin. Uten reserver har man et klart handicap i Europacupen, så her var det bare å bite tennene sammen og ignorere både smerter og sykdom.
 
Vi bærer bronsemedaljen med stolthet!
 
 
 
 

Europacup for klubblag 2023

1. Frankrike: CP Bron Terraillon
2. Nederland: JBC't Dubke
3. Sveits: Meyrin Petanque
3. Monaco: Club Boulite Monegasque
 

Federation Cup 2023

1. Belgia: Pachy PC
2. Estland: Kärdla PK
3. Norge: Groruddalen Petanque Klubb
3. England: Meadow PC