Norgesrankingen 2023

04.01.2024

Rankingturneringene for utendørssesongen 2023 er historie.

Benny Bel-Lafkih ledet spillerrankingen helt siden første turnering og så seg aldri tilbake. For 14.gang kan han kalle seg "Årets petanquespiller", en bragd man bare kan ta av seg hatten for. Benny Bel-Lafkih har mange meritter under beltet og med sine jevne og gode resultater kan vi gratulere han som vinner av Spillerrankingen 2023!

Med seg på pallen får han sønnen Gabriel G. Bel-Lafkih (2.plass) og Rivosoa Nasoloniaina (3.plass). Verdt å nevne er også at Eli Gjengstø på en 4.plass ble årets beste dame. Samt at Are Rystad og Johnny Skjørberg endte på topp 6.

Hvert år får topp 6 på spillerrankingen ekstra rankingstøtte utifra plassering. 1.plass mottar 4000 kr, 2.plass 3000 kr, 3.plass 2500 kr, 4. og 5.plass 2000 kr og 6.plass 1500 kr.

I tillegg får de 3 beste damene 1000 kr i reisestøtte, med mindre de ender på topp 6.

Støtten må brukes i løpet av de 3 første sesongene etter man får tildelt støtten, og den må brukes på en petanquetur innlands eller utenlands.

Spillerranking 2023

1. Benny Bel-Lafkih, GPK (4000kr)

2. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, GPK (3000kr)

3. Rivosoa Nasoloniaina, OPC (2500kr)

4. Eli Gjengstø, GPK (2000kr)

5. Are Rystad, HPK (2000kr)

6. Johnny Skjørberg, HPK (1500kr)

D2. Charlotte Jayer, GPK (1000kr)

D3. Ranu Homniam, GPK (1000kr)

For 12. gangen av 12 mulige endte Groruddalen Petanque Klubb på toppen av Klubbrankingen. Med bare 15 poenggivende spillere klarte de altså å samle flest poeng av samtlige klubber gjennom en hel sesong!

Med seg på pallen får de med seg Stord Petanqueklubb som ledet i løpet av sesongen, men som tilslutt måtte se seg tapt og endte på en 2. plass. Tredjeplassen gikk til Oslo Petanque Club.