Status: Landslag 2023

26.06.2023

Året 2023 er et år fylt med mesterskap for våre spillere. Kvalifiseringene er unnagjort og her er litt informasjon om mesterskapene og hvilke spillere som skal forsvare nasjonens ære.

VM I BENIN

Her skal verdenseliten møtes i flere mesterskap: Dobbel Herrer, Dobbel Kvinner, Mix Dobbel, Singel Kvinner, Singel Herrer og Trippel Herrer.

Ranu Homniam, Charlotte Jayer, Benny Bel-Lafkih og Bastien Testaniere kvalifiserte seg til Dobbel- og Singelmesterskapene, mens Benny og Bastien hadde med seg Robert Pettersen og Gabriel G. Bel-Lafkih når de også vant kvalet til trippel-VM.

Norge skal derimot ikke delta i dette VM. Det skyldes blant annet at EM for veteran og herre starter samme søndagen som herrenes VM-finale skal spilles. I tillegg er det en stor kostnad for damespillerene våre som også representerer Norge i VM i Trippel Damer i Thailand. Det ble derfor umulig å gjennomføre for våre kvalede lag. Andreplassen i de nevnte kvalifiseringene fikk også tilbud, men grunnet kort frist ble dette egentlig aldri aktuelt.

VM I THAILAND

Som nevnt skal Ranu og Charlotte representere Norge i dette mesterskapet. Eli R. Gjengstø og Heidi S. Nilsen fullfører laget som skal reise ned og representere Norge i Thailand 23. -27. november. Eli og Charlotte har tidligere vist at de kan få det til i trippel-VM, hvor de i 2017 kom helt til kvartfinale, kun 5 poeng unna å slå ut Frankrike. For kun litt over 1 år siden tok Ranu sølvmedalje i VM i singel, så det er lite tvil om at de kan. Med seg på laget har de førstereis Heidi.

Mesterskapet spilles i trippel hvor en av representantene sitter på benken. Med seg på benken vil de ha med seg rutinerte Marius Breimo som coach. Vi har stor tro på at jentene våre nok en gang kan gjøre oss stolte. Norge skal også delta i VM i presisjonsskyting, for damene er dette Charlotte Jayer. Vi alle har sett toppnivået hennes, og det er ingen tvil om at hun kan skyte på et meget høyt nivå.

Delegat er ikke klart enda.

 

EM I ALBERTVILLE

Norge skal delta i to mesterskap.

16. - 19.september spilles EM for veteraner. Robert Pettersen, Roger Støa, Johnny Skjørberg og Ståle Baksetersveen kvalifiserte seg til mesterskapet på imponerende vis, de gikk ubeseiret igjennom helgen, og vant med det sjansen til å representere landet i EM.

Mesterskapet spilles i trippel, med en reserve. Vi er veldig optimistiske til dette laget, og har store forventninger. Vi alle vet toppnivået deres, og at de kan nå langt i et EM er det lite tvil om.

Med seg som coach for de Benny Bel-Lafkih, som for øvrig også var coach for veteranene sist EM. Da tok de seg til en åttendelsfinale. Dette kan fort nå enda lengre. Benny har vært coach for damelandslaget ved flere anledninger, og har flere gode resultater å se tilbake på, bla en kvartfinale i VM i Kina. Kombinasjonen her har vi klokketro på og gleder oss til å se hva de kan få til på grusen.

Når veteranene trer til side, tar herrene over.

20. - 24.september er det Benny Bel-Lafkih, Robert Pettersen, Bastien Testaniere og Gabriel G. Bel-Lafkih som skal forsvare Norges ære. Dette laget gikk igjennom kvalifiseringen med kun 1 tap, i kvalets første kamp. Dette mesterskapet arrangeres også i trippel, med innbytter.

Alle har tidligere erfaring fra VM, og vi har tro på at de skal ta frem det lille ekstra. Målet er klart: Topp 24, så er Norge kvalifisert til VM i 2024 i Dijon, Frankrike. Med seg på benken får de Lars Storaker Bruu. Han var også med som coach i 2017 da Norge etter 5 runder swiss kom på 2.plass, kun slått av Frankrike. Så vi har troa på at Lars kan bidra med noen kloke ord dersom det skulle trenges.

Norge skal også her delta i EM i Presisjonsskyting, hvem som skyter bestemmes i etterkant av NM i samme disiplin. Alle spillerene har kvalifisert seg til årets NM, så det er ingen tvil om at det er fire gode skyttere å velge imellom. 3 av 4 har også tidligere tatt gull i denne øvelsen under NM

Med seg som delegat for både veteranene og herrene, er seksjonsleder Tore Blokhus.

 

Nå håper vi på en utrolig spennende høst med mye landslagspill og følge med på. Kampene vil etter beste evne bli streamet live på Petanque.no sin Facebookside