Skuddsikker generalprøve

26.06.2023

Generalprøver har et litt frynsete rykte, men som regel vinner de aller beste... Så også da Groruddalen Petanque Klubb disket opp med to-dagers styrkeprøve helgen før Norgesmesterskapet 2023. 

Ja visst, det kunne definitivt møtt opp flere deltakere, men desto hyggeligere at spillere troppet opp både fra Fred(e)rikstad, Hamar/Elverum og ikke minst Stord!

Sekretariatet var elektronisk og oppsettet var dermed sveitsisk monrad. Gabriel holdt i tømmene som turneringsansvarlig begge dager, og gikk seirende ut av dag 1 med pappa Benny og Bastien. Turneringskasserer Bastien kunne dermed vippse en slant også til seg selv, og i kjent stil beholder GPK ikke et rødt øre til klubben når deltakeravgiftene fordeles ut til pallen i A og B. 

Den lille klubben teller ikke mange medlemmer, men tar det igjen med spilleiver. Selv om vi kanskje ikke har ikke-spillende funksjonærer, dommere fra egne rekker eller eget klubbhus, fikser vi det likevel med hjelp av hverandre og venner. Og ingen ble vel mer positivt overrasket enn klubbens styre da GPKs egen Simohamed Menzhi troppet opp søndag med en eventyrlig lunsjbuffet uten å ta en en eneste krone, verken for mat eller innsats. Wow, just WOW!

Tusen takk også til Lars som stilte med påsmurte wraps til lørdagsfrokost, til Camilla som lagde baner sammen med Gabriel, til Benny for digg konfekt, til Lars og Ole som holdt ut til siste sukk på søndagskvelden og til alle GPKere som la turen innom parken for: Magnus, Dominique, Ranu mfl.

Og slik gikk det til da

Generalprøven i Trippel

ble avholdt:

GPKs Bastien Testaniere, Gabriel G Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih vant alle i innledende og fortsatte i sluttspillet, kronet med 13-6 i finalen mot OPCs Svein Bruu, Jean Jaques Razaka og Rivosoa Nasoloniaina.

På delt tredje kom formspilleren Lise Østby, Ragnar Weseth og Jarle Larsen (BFII, SIN, SPK - bildet under) samt HEPKs Thor Eivind Kise, Lars Kiplesund og Vetle Kiplesund.

Den rene SPK-trioen Sissel Lekven, Lisbeth og Per Johannesen måtte ta til takke med B-sølv etter tap mot HPKs Birger O Hansen, Johnny Skjørberg og Are Rystad.

- Eli

 

... Og slik gikk det i

Generalprøvens Dobbel

Søndag 25. juni var dagen da bønda fra Jessheim skulle dra inn til storbyen for å måle krefter med petanqueeliten i Norge. Full av optimisme entret vi Torshov i god tid før turneringsstart. Taktikken var lagt, kaffen inntatt og premiepengene var allerede planlagt brukt. Nå skulle vi vise dem alle.....

Kort fortalt. Det viste seg at kaffen var mye bedre en taktikken, 2 uker i Thailand måtte avbestilles og vi viste absolutt ingenting til noen ...

Men uansett. Det var veldig hyggelig å få møte 30 glade petanquespillere i strålende solskinn. De 4 rundene med grunnspillet gikk som på skinner, og man kan vel si at de som skulle være de beste, også gikk videre blant de 8 kvartfinalelagene.

Kanskje var det overraskende at Marius og Max ikke klarte å ta seg videre, men de kommer vel sterkere tilbake ved en senere anledning. Kvartfinaler og semifinaler forløp uten dramatikk og skandaler, og til slutt sto 2 fortjente finalelag igjen i aftensolen. Øystein og Gildas mot Rivo og Charlotte.

Begge disse lagene hadde vist flott spill under hele dagen, og det gjorde de også i finalen. Da røyken la seg var det Rivo og Charlotte som sto igjen som seiersHENS.

Gratulerer så mye begge to. B-sluttspillets seierherrer ble faktisk oss bønda fra Jessheim.

Til slutt må nevnes Simo. Denne fantastiske mannen, fra alle verdenshjørner, dukket opp midt på dagen, og serverte lunsj til alle spillerne. Det smakte fortreffelig, og han fikk vist bort sine kokkekunstner på en fantastisk måte. Tusen takk for maten, Simo. En stor klapp på skulderen, en stjerne i hatten og verdens beste klem fortjener du.....

- Ole og Lars

 

GPKs Generalprøve Trippel

24. juni 2023, Torshovparken i Oslo

1. Bastien Testaniere, Gabriel G Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

2. Svein Bruu, Jean Jaques Razaka og Rivosoa Nasoloniaina, OPC

3. Lise Østby, Ragnar Weseth og Jarle Larsen, BFII/SIN/SPK

3. Lars Kiplesund, Vetle Kiplesund og Thor Eivind Kise, HEPK

5. - 8. plass

Birger O Hansen, Johnny Skjørberg og Are Rystad, HPK

Charlotte Jayer, Eli Gjengstø og Heidi Skjørberg Nilsen, GPK/HPK

Sissel Lekven, Lisbeth Johannesen og Per Johannesen, SPK

Mette Bakke Åkvåg, Lars Storaker Bruu og Atle Smeby, GPK/FPK

 

GPKs Generalprøve Dobbel

25. juni 2023, Torshovparken i Oslo

1. Rivosoa Nasoloniaina og Charlotte Jayer, OPC/GPK

2. Øystein Kruge og Gildas Mevel, OPC

3. Larry Young og Mustapha Djebrouni, FPK/OPC

3. Jean Espic og Clarisse Haustaler, GPK

5. - 8. plass

Johnny Skjørberg og Are Rystad, HPK

Mette Bakke Åkvåg og Gabriel G Bel-Lafkih, GPK

Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih, GPK

Jean Jaques Razaka og Svein Bruu, OPC

B1 Lars Storaker Bruu og Ole Hågensen, GPK

B2 Vidar Hauger og Sven A. Kolstad, OPC

B3 Marius Breimo og Max Carlström, OPC

B3 Jan A Holm og Ragnar Weseth, SIN

Øvrige lag

Sissel Lekven og Lisbeth Johannesen, SPK

Per Johannesen og Jarle Larsen, SPK

Christina Tansihaug og Arve Michalsen, BFII