Styret informerer | NM Presisjonsskyting 2023

07.05.2023

Det nærmer seg NM i Holmestrand og her kommer info om kvalifisering til Norgesmesterskapet i Presisjonsskyting.

Petanque-Norge er i år delt inn i 2 regioner. Vestlandet har 5 plasser, og Østlandet har 10 plasser.

I tillegg vil det være mulig for spillere fra Nord å kvalifisere seg. Hvis klubber i Nord ønsker å gjennomføre kvalifisering så ber vi om at en tar kontakt med styret for å avtale føringer for dette. Vi har ingen lisensierte dommere i Nord, og trenger da å legge en plan for god og korrekt gjennomføring.

Kvalifiseringen skal som hovedregel arrangeres samlet, med deltagerne fysisk samlet. Samtidig vil det av geografiske eller andre særskilte grunner kunne avholdes som livestream. Rammene for dette skal eventuelt avtales med seksjonsstyret.

Klubbene er delt inn på følgende måte:

Region Vest: Bergen, Stord

Region Øst: BFII, Follo, Hølen, Hamar/Elverum, GPK, Økern, OPC, Sinsen, HPK, STIF, Stokke, Tønsberg, Storøya

Region Nord: Nidaros, Namsos, Saltdal

I år er det 16 plasser i øvelsen, fordelt etter antall lisenser. En plass er reservert regjerende mester.

Hver region avholder sin egen kvalifisering, der hver spiller skyter en full runde. Det er score fra denne ene runden som er tellende kvalifiseringsscore til spilleren.

Nedre grense for å kvalifisere seg er i 2023 satt til 15 poeng.

- Det skal være to personer med dommeransvar. En til å vurdere om det er 5, 3, 1 eller 0 poeng og en til å være fotdommer. Om begge dommere er fra samme klubb som skytter skal runden filmes for evt. ettersyn.

- Under kvalifiseringen skal ett av følgende krav være oppfylt med tanke på ettersyn: Enten representanter fra minimum to klubber er til stede eller en representant fra seksjonsstyret er til stede.

- Retningslinjer for å avholde digitalt/stream blir avtalt med seksjonen.

Om en region ikke klarer å fylle plassene med skyttere med sum over 15 poeng, kan seksjonen fordele plassen etter «lucky loser» prinsippet, altså beste ikke-kvalifiserte sum nasjonalt.

Ved lik poengsum skiller man etter gjeldende regelverk. 

Hvis flere skyttere fremdeles ligger likt etter kvalifiseringen, slik at ikke alle er kvalifiserte[, skal det arrangeres omskyting mellom disse til en står med riktig antall spillere.

Kvalifiseringen må være gjennomført og meldt inn innen 11/6-23.

Hvis en region ikke avholder/melder inn innen fristen kan seksjonsstyret fordele plassene på andre regioner.