Sol og regn, tap og vinn med samme sinn

24.04.2023

Altså, kunne det blitt bedre på lørdag? 20 grader, vindstille, petanqueturnering, og våryr stemning i Torshovparken: Livet smilte, måkene gikk bananas, ungdommene rullet nedover skråningen og kulene trillet inn til poeng.

Veldig mange fortsatte å trille til sånn cirka tre meter bak gris. Det skal også sies. Andre turnering for året viser tydelig at kun de færreste av oss har trent nok i løpet av vinteren, og at selv de som faktisk har gjort det fremdeles sliter med å bedømme avstand og få riktig høyde på kastene. Flyten er der ikke riktig enda, såpass må vel kunne sies.

Desto kjekkere er det å ha kommet i gang. Groruddalen Petanque Klubb var helgens vertskap og stod klare til å gi den gjengse petanquespiller småsjokk med to-dagers-turnering. Med marked på andre siden av den tørrlagte fontenen ga kiosk-salget seg selv på lørdag, og på søndag holdt Fabien og Martin luka oppe for oss i parkhuset. En stor takk til Parkhuset Torshov som stilte opp med verdens beste quiche, skoleboller til å besvime av og dofasiliteter.

Vi hadde håpet på bedre oppmøte, men desto gladere er vi for alle som deltok! Stort klapp på skuldra til alle som ble igjen for å se på også, og alle som var til stede uten selv å spille. Det er veldig kjekt!

Tradisjonen tro gikk all betaling uavkortet til premier. Solide pengepremier til de aller beste, og søte trøstepremier til pallen i B og pengene tilbake til vinnerne i B.

Kortreist kebab i parken...

Premie ble det også til vinnerne av sidekonkurransen på lørdagen. Alle lagene deltok gratis i første runde, og kunne deretter kjøpe seg inn med 30 kroner for nytt forsøk. En på laget skulle legge sin kule og bli liggende inne i en stor ring. Deretter skulle skytteren skyte bort, og den tredje spilleren på laget kunne selv velge å legge eller skyte for å forhåpentligvis plusse på summen. Alt dette ble utført underveis i innledende, og før sluttspillet tok til var det klart for finalerundene. Bastien, Gabriel og Benny sikret flere poeng enn Eli, Thor Eivind og Marius W, og fikk både ære, applaus og en 500-lapp med seg inn i Trippelens kvartfinale.

Bastien Testaniere, Gabriel G. Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih vant også denne... og semifinalen mot Rune Kristoffersen, Øystein Kruge og Marius Breimo. I finalen ble det stopp: Camel Benkheira i knallform, godt backet av Mustapha Djebrouni og Mohamed Zahri moste arrangørklubbens store håp med sin 13-6 seier. Roger Støa, Ståle Baksetersveen og Robert Pettersen måtte se seg slått i sin semi.

Faktisk skal tre av fire lag på pallen kjempe i neste helgs landslagskvalifisering i veteranklassen... En god oppladning, altså. Dette blir veldig spennende!

Trippelvinnerne Camel, Mustapha og Momo i superslag!

I B-sluttspillet gikk en konstellasjon bestående av spillere fra tre klubber helt til topps: Eli Gjengstø, Thor Eivind Kise og Marius Wang fikk det ikke til å stemme i innledende med bare en seier, men tok seg til topps i B med finaleseier over Larry Young, Mili Selimovic og Zoran Puvaca Klokan, også disse fra tre ulike klubber. - Og her har jeg lovet å komme med et lite nødrim forfattet av Wang i kampens hete (fritt gjenfortalt, her finnes flere versjoner) : "Havner laget ditt ute av gjenge, send inn Kise, og det blir ingen krise!"

Mens lørdagen på mange måter ikke kunne blitt bedre, opplevde vi temperaturfallet og nedbørsmengden på søndag ganske så trasig. Fingre og kroppen for øvrig fungerer bedre i 20 varme, enn i 7 bitende. Flere lag ull, regnklær, lue og votter innimellom kulekastingen måtte til, og konkurranseinstinktet overdøver som kjent det meste. On the bright side: Denne dagen trillet ikke kulene tre meter for langt!

Hakket hyggeligere å være tilskuer på lørdag enn søndag, si!

Få lag og kaldt regn gjorde ikke sidekonkurranser like fristende som dagen i forveien, tiden mellom kampene gikk heller til å løpe opp til Parkhuset for varm kaffe. 

Gabriel og Benny fikk sin revansje over Camel og Mustapha allerede i kvartfinalen, og vant deretter over Are Rystad og Johnny Skjørberg i sin semifinale. Jean Jaques Razaka og Rivosoa Nasoloniaina slapp med skrekken i en laaaaangvarig rysare av en kvartfinale, og måtte haste videre til semi mot Larry Young og Per Klevenberg, mens far og sønn for lengst var finaleklare. Også denne ble av det lange slaget med 13-10. - Og da var nok det meste av kruttet brukt opp. 13-0 i finalen til the Bel-Lafkihs!

Zoran tapte finalen i B i Trippel, og nådde finalen også i Dobbel sammen med makker Stefan Løvås. Her ble de trofaste Torshov-spillerne Gildas Mevel og Jean Espic for tøffe!

Søndagens finalister: Rivo, Gabriel, Benny og Jean Jaques.

Gratulasjoner til vinnere begge dager, alle på pallen, alle som spilte godt, alle som deltok, alle som hjalp til og alle som rett og slett var til stede!

For Groruddalen Petanque Klubb

Eli Gjengstø (tekst og foto)

 

GPK-Helgen Trippel

22. april 2023, Torshovparken i Oslo

1. Camel Benkheira, Mustapha Djebrouni og Mohamed Zahri, OPC/ØPC/OPC

2. Bastien Testaniere, Gabriel G. Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

3. Rune Kristoffersen, Øystein Kruge og Marius Breimo, GPK/OPC/OPC

3. Roger Støa, Ståle Baksetersveen og Robert Pettersen, ØPC/HPK/GPK

5. - 8. plass

Vidar Hauger, Line Eliassen og Stefan Ellmer, OPC/HPK/OPC

Maija Juva, Signe Hovind og Lisbeth Fossen, FPK/OPC/ØPC

Atle Smeby, Rivosoa Nasoloniaina og Jean Jaques Razaka, FPK/OPC/OPC

Johnny Skjørberg, Are Rystad og Edvard Fjære, HPK/HPK/STO

B 1. Eli Gjengstø, Thor Eivind Kise og Marius Wang, GPK/HEPK/OPC

B 2. Zoran Puvaca Klokan, Mili Selimovic og Larry Young, BFII/OPC/FPK

B 3. Morten Torp, Mike Barker og Dag Nygård, FPK/(Frankrike)

B 3. Silje Akre, Egil Olsen og Arne Olsen, FPK

 

GPK-helgen Dobbel

23. april 2023, Torshovparken i Oslo

1. Gabriel G. Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

2. Rivosoa Nasoloniaina og Jean Jaques Razaka, OPC

3. Larry Young og Per Klevenberg, FPK

3. Are Rystad og Johnny Skjørberg, HPK

5. - 8. plass

Mustapha Djebrouni og Camel Benkheira, ØPC/OPC

Pierre Espic og Mohamed Zahri, OPC

Eli Gjengstø og Charlotte Jayer, GPK

Robert Pettersen og Dag Nygård, GPK/(Frankrike)

B 1. Gildas Mevel og Jean Espic, OPC/GPK

B 2. Zoran Puvaca Klokan og Stefan Løvås, BFII

B 3. Arne Olsen og Egil Olsen, FPK

B 3. John-Greger Thorsen og Odd Rudjord, Storøya/OPC