Knoll og Tott tipper NM: De gamle er eldst

17.06.2022

Nytt år, nytt Norgesmesterskap - og ny Knoll og Tott! I dagene frem mot NM publiseres rikssynsernes vurderinger av de enkelte øvelser og deltakere. Blir du skuffet over å ikke bli nevnt i tippinga, får du snu skuffelsen til at det blir en ekstra motivasjon under NM!

Tekst: "Knoll" og "Tott"

Først ut var Norgesmesterskapets Mix-øvelser. Deretter hoppet vi galant over til Singel og Presisjonsskyting, øvelsene hvor man ikke kan få noe støtte fra andre, kun er avhengig av egne kuler og eget hode. Nå er det de med aller mest erfaring - de eldstes - tur!

 

Knoll og Tott tipper NM Dobbel V65+

Dobbel V65+ har de siste årene vært dominert av lag fra Holmestrand. Vi kommer ikke utenom å holde dem i favorittsjiktet i år heller. Birger Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen vant både V65 og V55 i fjor. Det blir spennende å se om de greier å holde klubbkameratene Ståle Baksetersveen og Bjørnar Endal, og Daniel Hushovd og Arild Eliassen bak seg. Alle har spilt jevnt gjennom vinteren og gjort gode turneringer i vårsesongen.

Blant de fremste utfordrerne til medaljer i øvelsen må vi nevne Rolf Hermannsen og Odd Porsmyr fra Boule Frederik II, Arne Olsen og Ole Evenstad fra Follo, Ragnar Weseth og Rune Andersen fra Sinsen og ikke minst Per-Geir Vatna og Trond Sandvik fra Stord. Startlisten viser et kobbel av lag proppet med rutine, så her vil marginer gjøre seg gjeldende gjennom hele turneringsdagen!

 

Knoll og Tott tipper NM Dobbel V55+

NM Dobbel V55+ er den største turneringen på siste dag av NM. Vi legger merke til at flere lag som normalt stiller i Dobbel Åpen, i år har valgt Dobbel V55+. For de fleste skyldes dette at de akkurat har passert aldersgrensen. Som følge av dette blir det steintøff konkurranse i denne klassen i år, og dertil like vanskelig å spå utfallet.

Når vi først har blitt utfordret til å tippe resultatene i årets NM-øvelser må vi la det stå til. Magefølelsen (og den er stor) forteller oss at medaljene kommer til å tilfalle Jarle Larsen og Per Johannesen fra Stord; Ståle Baksetersveen og Bjørnar Endal samt Birger Hansen og Odd-Reidar Gulbrandsen fra HPK; og Steinar Friberg og Rune Nilsen fra Boule Frederik II.

Men det er et kobbel med jagende lag som ikke direkte overrasker om de skulle ødelegge for de ovenfor nevnte lagene. Dette gjelder for eksempel Atle Andersen og Odd Porsmyr (BFII); Pål Johansen og Rune Solevåg (SPK); og til slutt hjemmehåpet Ingunn Thorvik og Oscar Eriksen fra Stokke IL Petanque. 

 

Og bare så det er sagt

Vi, Knoll og Tott, er vant til å få juling på slutten av dagen. Er du ufortjent ikke nevnt i denne artikkelen – tar vi gjerne en omgang til!