VM Singel/Dobbel/Mix 2022: Norsk status

13.05.2022
Verdensmesterskapet i Singel/Dobbel/Mix ble avholdt i Karlslunde, Danmark, 12. - 15. mai 2022. Det intensive arrangementet bestod av hele fem ulike grener, og rundt 40 nasjoner deltok med inntil fire spillere hver.
 
VM Mix/Dobbel/Singel, artikler: 
 
VM ble oppdatert fortløpende på Petanque.nos Facebooksider, både med tekst og live streaming. Norges innsats og plasseringer gjengis kort i det følgende.
 

VM Singel Kvinner: 2. plass (av 41)

 
Det store høydepunktet var selvfølgelig Ranu Homniams sensasjonelle finaleplass i VM Singel Kvinner. Dette er behørlig beskrevet i (egen artikkel), og vi henviser til denne for mer lesing.
 

VM Dobbel Kvinner: 9. plass (av 37)

 
Også i VM Dobbel Kvinner gikk Norge videre til sluttspill: Ranu Homniam og Charlotte Jayer vant de tre første i innledende (Belgia, Sverige og Danmark 1), og var før fjerde kamp 10-11 mot Marokko) klare for åttendedelsfinale. Dessverre endte det nettopp i 8-dels, med 5-13 tap mot Malaysia.
 

VM Singel Herrer: 23. plass (av 43)

 
Ole Hågensen lå godt an med to seire (Libanon og Finland) av tre mulige (Tunisia) i VM Singel Herrer, og var dermed i rute før siste innledende. Motstanderen var Spania, en skikkelig utfordring for vår mann i ringen. Spanske Jesus Escacho Alarcon vant 13-6 og Ole mistet dermed muligheten til å kjempe i sluttspillet. Den spanske unggutten vant senere i mesterskapet selveste finalen!
 

VM Dobbel Herrer: 30. plass (av 41)

 
Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih møtte gigafavorittene Frankrike i tredje runde. Da hadde de tapt første (Tsjekkia), men vunnet den andre (Litauen). Frankrike hadde oppskriftsmessig vunnet sine to, og Norge var eneste land som ble trukket opp med en mot to seire. Nå gjalt det å nyte underdogstempelet og gjøre sine kuler. Det holdt i tre runder, så var det slutt: 1-13. Dessverre ble også siste motstander, Luxembourg, for tøff motstand. Totalt to seire i innledende ville neppe holdt uansett.
 

VM Dobbel Mix: 21. plass (av 39)

 
Benny Bel-Lafkih og Charlotte Jayer møtte Polen i tredje Dobbel Mix-kamp og vant hele 13-2. Fra før stod det 1-1 i matcher, med tap i første mot Marokko og 13-3 seier over Israel i andre. Seier i siste, Nederland, ville garantere sluttspill, men det gikk ikke norsk vei. Kun ett eneste bucholtzpoeng hindret Norge fra avansement, for hele tre land gikk videre med to seire.