Koronavettregler pr. 8. desember 2021

08.12.2021

Regjeringen presenterte tirsdag 7. desember nye nasjonale smitteverntiltak for å få ned belastningen på helse- og omsorgstjenesten, og forsinke og begrense spredningen av omikron. Alle nye nasjonale påbud og anbefalinger trer i kraft klokka 24 natt til torsdag 9. desember. De varer i fire uker, men vil bli vurdert på nytt etter to uker.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol understreket under pressekonferansen at gode muligheter til en aktiv fritid har stor betydning for vår fysiske og psykiske helse.

– Organiserte kultur- og idrettstilbud er viktig for  barn og unge. Det har også stor verdi for voksne. Selv om smitteutviklingen krever at vi reduserer gruppestørrelsene for voksne over 20 år, innfører vi ikke 1-meterskrav der det ikke er mulig å gjennomføre aktiviteten med avstand. Vi gir heller ikke anbefaling om gruppestørrelse for barn og unge under 20 år når de trener og deltar på idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter. De kan fortsatt trene sammen som de har gjort.

Organiserte fritidsaktiviteter

  • Fritidsaktiviteter bør gjennomføres utendørs så langt det er mulig, og garderober bør holdes stengt.
  • Ved organiserte fritidsaktiviteter innendørs anbefales det at voksne over 20 år er i grupper på inntil 20 personer. Videre anbefales det at voksne innendørs holder avstand der det er mulig for å utøve aktiviteten, og at man holder 2 meter avstand ved høyintensiv trening.
  • Det gis ikke konkret anbefaling om avstand og antall når barn og unge under 20 år trener og deltar på idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter.
  • Toppidrett kan gjennomføres som normalt.

(Kilde: Regjeringen.no)

Rent konkret for Petanque Norge innebærer dette at treninger innendørs bør gjennomføres med maksimalt 20 personer av gangen. Turneringer kan avholdes så fremt arrangør sørger for smitteverntiltak og potensiell smittesporing. Utenom dette følger vanlige koronavettregler som å holde avstand til andre enn sine makkere, god håndhygiene og viktigst av alt: Ikke delta om man er syk eller har mistanke om at man er smittet.

Dette er vi godt drillet i, bruk sunn fornuft og følg nasjonale og regionale retningslinjer!