GPK skal ut i Europa

11.04.2014

Kvallifisering til Europacup for klubblag ble avholdt i Vestbyhallen 5. og 6. april. Etter en uhyre spennende sisterunde hvor tre av fem klubber kunne vinne billetten til Italia, kunne Groruddalen Petanqueklubb juble høyest av alle. Vi gratulerer!

Fem klubber deltok i kvalifiseringen, og stemningen i hallen var tidvis tettpakket av press og prestasjonsnerver hele helgen. Det var med all tydelighet mange med et genuint ønske om å bidra til at nettopp deres klubb skulle greie et av årets definitive høydepunkt. 

Så gikk det også et lite gisp gjennom forsamlingen da åsted for Europacupen ble annonsert: Italia! Her ble Norge trukket inn i pulje med vertsnasjonen Italia, Sveits, Wales, Litauen og Slovakia. 

Kvalifiseringen ble spilt med samme oppsett og samme regler som i Europacupen. Kort fortalt: To trippelmatcher og tre dobbelmatcher i hvert klubbmøte, derav ett mixoppgjør i begge omganger.

Fjorårets kvalifisering ble vunnet av OPC (les artikkel), rett foran nesa på GPK, og i siste runde lå det an til en gjentakelse av det samme... eller en smertelig revansje. På stolene rundt banene satt også svært spente spillere fra Økern. Med walkover i siste runde, måtte de finne seg i å kun være passive tilskuere mens det hele skulle avgjøres.

For det var tett. Veldig tett.

Groruddalen var sikret billett med seier i tre av fem kamper. OPC måtte vinne fire av fem for å sikre seg billett. Og ikke nok med det: Dersom OPC vant med bare tre av fem, kunne begge samt Økern vinne! Her gikk det på score... og både sekretariatet og flerfoldige spillere fintellet og kalkulerte.

I trippelkampene ble det svært tett og lagene fulgte hverandre både i åpen og i mix. Tettest av alle ble førstnevnte som endte 13-12. Ole, Lars og Rune halet i land seieren mot Simo, Youssef og Jean Jaques. Da hadde GPKs mixlag nettopp tapt mot Gunvor, Tony og Svein. To tap allerede i trippel hadde vært fryktelig tungt å ta igjen. Dermed var det klart for enda mer spenning i dobbelkampene. OPCs Jean Jaques og Svein vant en, og GPKs Lars og Ole vant en. Da gjenstod kun mix-matchen. Spenningsnivået var høyt, og ikke bare for de spillerne som faktisk var i aksjon.

På stillingen 10-5 til GPK snudde situasjonen seg brått, og plutselig snudde Gunvor og Tony kampen til 10-10. Det ble med to runder til. 11-10. Da OPC var ferdig med kulene sine, hadde GPK tre kuler igjen og lå med poenget. Eli har nå mulighet til å legge inn sin sistekule til seier, men den triller hårfint forbi og ender opp som nummer. Benny forbereder et skudd mot OPCs beste kule.

"Vent, vent", sier klubbleder Ole. "Det holder med 12-13 for å vinne!"

"Sikker?" spurte Benny. "Nja, jeg tror det!"

Hodet kokte og regnestykket ville ikke helt gå opp. Det var bare en ting å gjøre.

BANG!

- Og Groruddalen Petanqueklubb skal ut i Europa og representere Norge i juli måned.Gratulerer og lykke til!

Tusen takk for en fantastisk flott, spennende og utfordrende helg i hallen. Takk til alle som deltok og kjempet. Spesiell takk til de alltid blide bergenserne som hadde tatt den definitivt lengste veien. Takk til Ståle som var dommer, Follo som passet kiosken, og til sekretariatet ved Signe og Grethe.

Allerede i september er det klart for ny kvalifisering. Denne gang håper vi på enda større oppslutning! 

- Se flere bilder i Galleriet