Internasjonalt

Adelskalender seniorlandslag

2016 var et år med mange internasjonale mesterskap, og Norge var representert i samtlige seniormesterskap. EM i singel både for damer og herrer, EM for damer og VM for herrer.

Noe så unikt som hele 4 debutalder spilte landskamper denne sesongen. Toini Hoel, Hubert Paillac, Bastien Testaniere og Youssef Taoubane var disse debutanter, et lite poeng er det også at Bergen Petanque Klubb fikk sin første landslagspiller denne sesongen.

Ser vi på spillere på laget som spilte dame-EM var dette en meget rutinert tropp. Blant dem er Lisbeth Fossen som økte sin ledelse i denne adelskalenderen og har etter endt 2016-sesong spilt imponerende 266 landskamper. 129 spillere har etter 2016 spilt seniorlandskamper der det er 34 kvinner og da 95 mannlige spillere. I toppen av denne adelskalenderen var det små endringer i rekkefølgen, men se også litt lengre ned på listen. Ta en liten titt i adelskalenderen, så kan du studere detaljene:

(ADELSKALENDER)

Adelskalender Veteran landslag

En aktiv sesong for våre veteranlandslag, med deltagelse i Nations Veterans Cup og EM. Norge stilte med to landslag, der spillere var:

  • Norge 1: Geir Høistad, Odd-Reidar Gulbrandsen og Birger Otto Hansen
  • Norge 2: Signe Hovind, Ståle Baksetersveen og Leif Høgberg

Førstnevnte er en turnering der det spilles mange kamper og samtlige spillere fikk 10 kamper registrert i adelskalenderen. EM i ble avviklet i Monaco og våre landslagsspillere i dette mesterskapet var Geir Høistad, Odd-Reidar Gulbrandsen, Birger Otto Hansen og Ståle Baksetersveen.

Etter sesongen ble det flere større endringer i adelskalenderen, samt at det var flere som spilte sine første landskamper. Nye spillere som fikk registrert kamper var Geir Høistad, Birger Otto Hansen og Odd-Reidar Gulbrandsen som alle spilte hele 16 kamper.

Larry Young (78) ligger fortsatt på topp av adelskalenderen. Ståle Baksetersveen rykket opp på andreplass med sine 64 spilte kamper. Maija Juva er beste kvinne på tredjeplass med sine 56 landskaper, og etter 2016-sesongen rykket Signe Hovind opp på 5. plass (fra 12. plass) med totalt 25 spilte landskamper.  29 spillere har etter denne sesongen spilt landskaper i denne klassen.

Øvrige endringer kan dere studere i

(ADELSKALENDER)

Adelskalender juniorlandslag

Det har i 2016 dessverre ikke vært norske juniorrepresentanter, men vi deler adelskalenderen for de som ikke har fått nok tabeller:

(ADELSKALENDER)