NM 2021 Trippel Åpen: OPCs flaggskip lykkes igjen

27.06.2021

Et lett skydekke, spente ansikter, smil og latter. - Det var klart for NM-dag nr. 3. Ikke bare medaljer ble delt ut til de beste i singelklassene, det var også en helt spesiell pris som skulle deles ut.

En far og sønn skulle opp på pallen, en annen far og sønn skulle hedres for deres inkluderende og engasjerte innsats for hele petanquemiljøet gjennom mange år. Gabriel G. Bel-Lafkih leste opp begrunnelsen på vegne av seksjonsstyret: Årets hederspris gikk til Svein Bruu  og Lars Storaker Bruu!

 

NM Trippel Åpen

I dag stod slaget om kongepokalen. 44 lag stilte til start. Mange kjente nok ekstra på nervene, for i første kamp var det flere av lagene som gikk på en 0-13 smell. Blant dem de erfarne Gunvor Berge og Bjørn Vidnes som hadde med seg NM-debutanten Bjørn Sæve Nilsen.

Gruppespillet trakk ut i tid, siste kamper ble ferdige 15:35, så det ble liten tid til hvile mellom slagene for de siste lagene som gikk videre.  De som gikk videre til 16. dels var:

J. Grov, R. Andersen, T. Blokhus, A. Smeby, T.  Hoel, C. Jayer, M Reddington, J. Larsen, R. Homniam, Czernia Veland, K Sævareid, C  Kvarme, S Hovind, O. Porsmyr, A Sandberg, J. Jensen, G. Mevel, G. Gjengstø Ben-Lafkih, M. Breimo, A. Gjøsæther, T. Vatna, M. Presthus.

8. delsfinaler

J. Grov mot R. Andersen 13-8

Team Blokhus mot Smeby 13-2

C. Jayer mot J. Larsen 13 -2

R. Homniam mot E. Czernia Veland 13 -4

Kvarme mot S. Hovind 13-7.

O. Porsmyr mot J. Jensen 13 -8

G. Gjengstø Ble-Lafkhi mot Breimo  5 -13

H. Gjøsæther – M. Presthus 13 -7

Anne Gjøsæther er et ubeskrevet blad for de fleste. Hun har aldri spilt en eneste konkurranse før NM og imponerte med presise legg og stor utholdenhet og bidro sterkt til at teamet stakk av med seieren mot team Presthus.

Kvartfinaler

Kvartfinalen i år ble var preget av to internoppgjør,  da både Stord og Grorudalen møtte sine egne til kamp.

Grorudalen la opp til storkamp når team C. Jayer møtte Team R. Hominam. Spillet var jevnt og trakk ut. Til slutt trakk C. Jayer det lengste strået.

Det var også et rent klubboppgjør som utspilte seg når SPKs Blokhus møtte klubbkameratene i team Grov. Team Blokhus overbeviste da de lekende lett feide sine klubbkamerater av banen 13-2 og ble klare for semifinale.

I siste kvartfinale møttes norgesmesterne i venting. Team Breimo fikk en seig dag med over 4 timers venting da de var første lag som var klar for kvartfinalen mens motstanderne team Gjøsæther ventet 5 timer på å få spille åttendedelsfinalen. Stordingene holdt til 2-2 men så ble team Breimo for sterke og vant 13-2 over team Gjøsæther.

Semifinaler

Blokhus – Jayer: Spillerne fra Stord dominerte kampen fra start og tok poeng for poeng frem til 9-5, da kampen snudde. Både Charlotte, Simo og Youssef fikk til noen fantastiske runder og kampen endte med at Groruddalen vant 13- 9

Porsmyr – Breimo: En virkelig jevn kamp der begge lag fulgte hverandre tett helt til 12-12. I siste spillrunde var Porsmyr uheldig med noen kuler mens team Breimo hadde solide legg og gode skudd og sikret sin finaleplass.

Finale

Kampstart var kl 22:15 og mange tilskuere hadde gitt etter for kulden. Noen forfrosne entusiaster holdt ut og det ble delt ut varme tepper og ekstra klær fra de som overnattet på NM-området.

OPC- laget hadde taket på kampen fra start, men midtveis inn i finalen (6-2) tok GPK mer og mer over. Etter å ha hatt mulighet til å gå ut tre ganger på rad, ledet GPK 12-8. OPC kriget seg deretter inn med noen svært viktige kuler av Marius Wang. De plusset på, fortsatte å plusse på - og litt over midnatt hadde de lykkes igjen: 

Marius Wang, Marius Breimo og Max Carlström vant i 2019 OG vinner også i 2021! Gratulasjoner!

 

NM Trippel Åpen

26. juni 2021, Bildøy

1. Marius Wang, Marius Breimo og Max Carlström, OPC

2. Charlotte Jayer, Simohamed Menzhi og Youssef Taoubane, GPK

3. Odd Porsmyr, Rolf Hermansen og Atle Andersen, BFII

3. Odd Kvarme, Tore Blokhus og Viljar Losnegard, SPK

5. plass
Jarle Grov, Helge Skjæveland og Nils Runnane, SPK
Ranu Homniam, Robert Pettersen og Bastien Testaniere, GPK
Christopher Kvarme, Per Vidar Johannesen og Kjell Arne Presthaug, SPK
Anne Gjøsæther, Bagher Portazedi og Gisle Hjelmen, SPK

9. plass
Ragnhild Andersen, Ib Andersen og Enver Zecic, BFII
Atle Smeby, Arne Olsen og Morten Torp, FPK
Jarle Larsen, Lisbeth Johannesen og Sissel June Lekven, SPK
Elsa-Johanne Czernia Veland, Øystein Johannesen og Johannes Tornes, BPK
Signe Hovind, Øystein Kruge og Rune Kristoffersen, OPC
Jan Erik Jensen, Svein Rune Fuglesang og Bjørnar Endal, HPK
Gabriel G. Bel-Lafkih, Benny Bel-Lafkih og Jean Espic, GPK
Mari Presthus, Jon Larsen og Mostafa El Harrar, BPK

17. plass
Toini Hoel, Hadi Khaddaj og Herve Socquet-Juglard, BPK
Michael Reddington, Arild Skjæveland og Eivind Sakseid, SPK
Kjell Inge Sævareid, Rolf Ekre og Sigve Blokhus, SPK
Arne Sandberg, Jonathan Ketels og Peter Häring, STIF
Gildas Mevel, Camel Benkheira og Mohamed Zahri, OPC
Per Geir Vatna, Trond Sandvik og Børge Presthaug, SPK

 

Tekst: Anne Aasheim, BPK