NM 2021 Mix: GPK-fest på åpningsdagen!

24.06.2021

Vi fikk en fantastisk start på et etterlengtet Norgesmesterskap i regi av Bergen petanqueklubb (teknisk arrangør) på Bildøy arena i Øygarden kommune. Med sol, blå himmel og et flott petanquemiljø som endelig kunne samles på vestlandet.   

I Dobbel Mix var det totalt 23 lag fordelt på 6 grupper som skulle kjempe for å komme seg videre etter gruppespill. Det ble delt ut til sammen 4 gule kort, for å gå ut av ringen før kulen har landet og for mobilbruk under spill. Vi satser på dette var oppstartsrusk vi ikke ser flere dager. Ellers har dommerne også bidratt med mye måling og blide smil.

Gruppe A kunne vi allerede ved trekning se at ville bli en tøff gruppe med flere gode lag. Likevel må vi si vi er imponerte over Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih som vant overlegent med 3 seire og 30 i score. Trine Tinglum og Marius Wang dro til seg andreplassen med 2 seire og 5 i score.

Gruppe B gjennomførte dagen uten problematikk og mye venting. Signe Hovind og Gildas Mevel sto igjen som gruppevinner med 3 seire og 18 i score. Like bak med 2 seire og 1 i score fant vi Sissel Lekven og Viljar Losnegard. En smilende og lattermild Ida Sæbø Larsen var rask med skifte ut av drakten etter gruppespillet.

Gruppe C var også før spillstart ansett som en vanskelig gruppe med gode lag. Det var spennende å følge gruppen og se mye godt petanque spill. Gruppevinner med 3 seire og 25 i score var Charlotte Jayer og Bastien Testaniere . Andreplassen med 2 seire og 8 i score tok Bergens stolthet Toni Hoel og Hadi Khaddaj.

Gruppe D var en gruppe bestående av 3 lag, der i blant mesterskapets yngste spiller Elsa-Johanne C. Veland og makkeren Mostafa El Harrar. Elsa imponerte stort og laget vant begge kampene sine og fikk hele 20 i score. Helene Hystad og Tore Blokhus gikk videre som nummer 2 i gruppen med 1 seier og 3 i score.

Gruppe E utmerket seg rask som en gruppe som spilte saktepetanque. Hvor første kamp varte i ca 2 timer. Det gjorde at denne gruppen ble hengende etter gjennom hele gruppespillet. Seirende ut av gruppen var uten tvil Ranu Homniam og Robert Pettersen med 3 seire og hele 30 i score. Vina Naidu og Arne Sandberg fikk også være med videre med 2 seire og -2 i score.

Gruppe F avviklet sine kamper uten noe stor dramatikk. Petanque må ligge i blodet for her gikk Toinis søster Linda Jørgensen sammen med makker Hervè Soquet-Juglard videre som nummer en i gruppen med 3 seire og 14 i score. Like bak med 2 seire og 17 i score kom Inger Berit Kristiansen og Atle Andersen.

Etter gruppespillet hadde fire lag walkover rett til kvartfinale, det var Eli/Benny, Ranu/Robert, Signe/Gildas og Linda/Herve.

De resterende lagene spilte 1/8 dels. Sissel og Viljar (SPK) slo Toini og Hadi(BPK) 13-6 etter en enorm kamp av Stords Sissel Lekven.

Det andre BPK-håpet, med Mostafa og unge, talentfulle Elsa møtte BFII sine rutinerte representanter Atle og Inger Berit. Rutinen seira til slutt og BFII gikk til kvartfinale.

Det var og en storkamp i 1/8 dels, der Trine/Marius (OPC) kom til kort mot Charlotte og Bastien(GPK).

Helene og Tore (bildet under) slo Vina og Arne fra nystifta Sandefjord Petanque.

I kvartfinalene fikk vi flere fine oppgjør. Sissel/Viljar møtte Eli/Benny til spennende oppgjør. Det meritterte paret fra Groruddalen dro seieren komportabelt i land med siffera 13-2.

Ranu og Robert slo Inger Berit og Atle 13-2, og sikret med det at GPK hadde to lag i semifinale. Charlotte og Bastien gjorde det til tre GPK-lag når dei viste klasse mot Signe/Gildas med overbevisende 13-0.

Den siste kvartfinalen handlet om hvem som skulle sikre vestlandets første medalje dette mesterskapet. Det ble en tett kamp mellom Tore/Helene fra SPK og Linda/Herve fra BPK. Til slutt var det SPK som seiret med 13-8, etter imponerende spill av Helene, som deltok i sin andre NM-øvelse noen sinne. Sist var Dobbel Kvinner på Stord i 2018.

Eli og Benny møtte Ranu og Robert i en ren GPK-semifinale. Her såg det tidlig farlig ut for Eli/Benny når Ranu/Robert raste til en tidlig 8-0 ledelse. Etter dette tar Eli/Benny tak og kommer tilbake i kampen. I løpet av to griser lever kampen og stillingen er 8-6. Ranu/Robert klarer å holde unna, og vinner til slutt 13-8 etter det som var et meget velspilt oppgjør.

I den andre semifinalen møttes vestlandets håp Helene/Tore (SPK) og Charlotte/Bastien fra GPK. Helene og Tore gikk opp til 4-0 på første gris, deretter ble det GPK sin kamp, og Charlotte/Bastien vant til slutt 13-4.

Finalen ble således, og ikke uventet, ett rent GPK oppgjør mellom Ranu/Robert og Charlotte/Bastien. Det ble en tett kamp med mye nerve, preget av ujevn legging på nytt underlag på centercourten. Skytingen var derimot spektakulær, og publikum ble vitne til en taktisk velspilt kamp.

Ranu og Robert vinner bataljen 13-8, og er norgesmestere i Dobbel Mix!

Alle resultater: Resultatoversikt

 

 

NM Dobbel Mix

24. juni 2021, Bildøy

1. Ranu Homniam og Robert Pettersen, GPK

2. Charlotte Jayer og Bastien Testaniere, GPK

3. Helene M. Hystad og Tore Blokhus, SPK

3. Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih, GPK

5. plass
Sissel June Lekven og Viljar Losnegard, SPK
Inger Berit Kristiansen og Atle Andersen, BFII
Signe Hovind og Gildas Mevel, OPC
Linda Hoel Jørgensen og Herve Soquet-Juglard, BPK

9. plass
Toini Hoel og Hadi Khaddaj, BPK
Elsa-Johanne C. Veland og Mostafa El Harrar, BPK
Trine Tinglum og Marius Wang, OPC
Vina Naidu og Arne Sandberg, STIF

 

Tekst: Sekretariatet