Nok en overraskelse i generalprøven

21.06.2021

Det var mange som ville prøve seg i den siste turneringen før NM, hele 24 lag stilte opp. Ekstra hyggelig var for mange et gjensyn med Arve Helge Michaelsen som ikke har vært å se på petanquebanen siden tidlig på 2000 tallet. Denne gangen sammen med sin 17 år gamle datter Christina som deltok i sin første turnering. Fint var det også å se igjen Ellen og Steinar Andersen på banen.

Tekst og foto: Helge Skjørberg, HPK

Igjen var nok værmeldingen med på å gjøre denne dagen attraktiv for mange, da det var meldt opphold og fint spillevær. Men det åpnet med yr og fortsatte med litt opphold, men med noen få drypp av og til utover dagen. Igjen var det et HPK-lag med helt til slutt, men som i gårsdagens trippel noe uventet for mange. Det ble som i går spilt fire runder monrad med sluttspill i A, B og C.

Runde 1

Her var det flere overraskelser idet far og datter Jan Erik Jensen/Weronica Mathiesen HPK (Weronicas første turnering) slo Hans-Erik Røneid-Hansen/Helge Skjørberg 13-1. At Ranu og Charlotte skulle slå Bjørnar Endal og Arild Eliassen 13-0 var kanskje ikke veldig overraskende, men når man ser turneringen under ett var det kanskje likevel.

Runde 2

Ranu/Charlotte fortsatte sitt gode spill og fikk nok en 13-0 seier. Denne gangen var det
Jan Erik/Weronica som fikk smake det. Hva som skjedde i kampen mellom Bastien/Robert Pettersen og far og sønn Benny/Gabriel var kanskje litt oppsiktsvekkende, det er ikke hver dag sistnevnte blir slått 13-2. Benkheira Camel og Djamel Seba slår Johnny og Bjørn Arne 13-3 og melder seg på i toppen.

Runde 3

Ranu/Charlotte fortsetter med sin tredje seier, denne gangen måtte Bastien/Robert se seg slått med sifrene 13-11. Benkheira/Djamel slår Larry og Maija som igjen er å finne i toppsjiktet 13-8.

Runde 4

Ranu/Charlotte vinner også denne runden. Denne gangen mot Benkheira/Djamel 13-3 og er da de eneste som går ubeseiret gjennom de innledende rundene. Videre er igjen Bastien/Robert helt der oppe da de slår Marius Breimo/Max Carlstrøm 13-6. Larry/Maija får en knepen seier mot far og datter Arve Helge/Christina 10-9.

Sluttspill

De åtte beste gikk til A-kvartfinaler, de neste åtte til B, videre de neste til C-sluttspill.

I A-sluttspillet tapte Ranu Homniam/Charlotte K. Jayer knepent, men sensasjonelt for Bjørnar Endal/Arild Eliassen 12-13. Camel Benkheira/Djamel Seba tapte også med samme siffer for Larry Young/Maija Juva. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih/Benny Bel-Lafkih vant sin kamp over Riina Hein Jansson/Krister Jansson 13-6. I den siste kampen i kvarten slo Bastien Testaniere/Robert Pettersen Marius Breimo/Max Ola Carlstrøm også knepent 13-12.

Semi: Bjørnar/Arild slår Larry/Maija 13-9 og er klare for finalespill. Bastien/Robert slår Gabriel/Benny 13-5 og dermed også klare.

Finale: Her har ikke laget fra HPK noen mulighet, men blir slått 13-6 av Bastien/Robert.

I B-sluttspillet ble utfallet Svein Bruu/Morten Torp mot Bjørn Arne Nordhagen /Johnny Skjørberg 0-13.

 

Holmestrand Open Dobbel

20. juni 2021, Hvitstein Stadion

1. Bastien Testaniere (GPK)/Robert Pettersen (GPK)
2. Bjørnar Endal (HPK)/Arild Eliassen (HPK)
3. Larry Young (FPK)/Maija Juva (FPK)
3. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (GPK)/Benny Bel-Lafkih (GPK)

5. - 8. plass

Ranu Homniam (GPK)/Charlotte K. Jayer (GPK)
Camel Benkheira (OPC)/Djamel Seba (OPC)
Riina Hein Jansson (ØPC)/Krister Jansson (ØPC)
Marius Breimo (OPC)/Max Ola Carlstrøm (OPC)

9. - 16. plass

B1 Bjørn Arne Nordhagen (HPK)/Johnny Skjørberg (HPK)
B2 Svein Bruu (OPC)/Morten Torp (FPK)
B3 Simohamed Menzhi (GPK)/Jean Jacques Razaka (OPC)
B3 Jan-Egil Andresen (OPC)/Øystein Kruge (OPC)
Arve Helge Michaelsen (OPC)/Christina Tansihaug Andersen (OPC)
Hans-Erik Røneid-Hansen (HPK)/Helge Skjørberg (HPK)
Ståle Baksetersveen (HPK)/Rune Fuglesang (HPK)
Aleksandar Obradovic (GPK)/Milan Milosavljevic (GPK)